Η Apple χρειάζεται ένα φθηνό smartphone για την Κίνα

Η Apple χρειάζεται ένα φθηνό smartphone για την Κίνα
Η Apple χρειάζεται ένα φθηνό smartphone για την Κίνα

Με την Apple να αντιμετωπίζει σχετικά μικρά μερίδια αγοράς στον χώρο των smartphones σε συγκεκριμένες αγορές, κυρίως της Ασίας (σε σχέση πάντα με τα ποσοστά που κατακτά σε άλλες περιοχές του πλανήτη), ποια είναι άραγε η άποψη του Steve Wozniak, του συνιδρυτή της γνωστής εταιρείας, επ’ αυτού και ποια είναι η συμβουλή του προς τα σημερινά υψηλόβαθμα στελέχη της, ούτως ώστε να καταφέρουν να κατακτήσουν και αγορές όπως η κινεζική;

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα του είναι λίγο «προδοτική» σε σχέση με αυτό που έχει συνηθίσει να κάνει η εταιρεία από το Cupertino. Θα τις προσφέρει όμως καλύτερη διείσδυση σε αγορές όπως αυτές της Κίνας. Έτσι, ο Wozniak προτείνει στην Apple να δημιουργήσει ένα φθηνό iPhone το οποίο θα πουλάει σε πολύ συγκεκριμένες χώρες, εκεί όπου αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τόνισε πάντως πως αυτή δεν είναι η τακτική που ακολουθεί έως σήμερα η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο και πως ο ίδιος αισθάνεται μια χαρά με προϊόντα που είναι πιο φθηνά λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα από πλαστικό.


«Σχεδόν προδοτική» χαρακτήρισε την πρόταση του για συνεργασία της Apple με κάποιον κατασκευαστή κινεζικής προέλευσης για την παραγωγή ενός smartphone το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το iPhone και θα πωλείται υπό την επωνυμία της Apple, με την τελευταία να πραγματοποιεί ελέγχους για την διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Σύμφωνα πάντως με τον «Woz», ένα φθηνό smartphone θα είναι καλό μόνο για αγορές όπου η Apple δεν είναι ο κυρίαρχος «παίκτης», μιας και σε άλλες χώρες, εκεί όπου παρουσιάζει μεγάλα μερίδια αγοράς (όπως στις ΗΠΑ) δεν θα είναι «υγιές» για αυτήν να παρουσιάσει ένα τέτοιο προϊόν. Με λίγα λόγια ή  Apple χρειάζεται ένα φθηνό smartphone για την Κίνα.

Πηγή: myphone

Please follow and like us:
Tablet PCs


Ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο για ασφάλεια;

Leave a Reply

2 Comments on "Η Apple χρειάζεται ένα φθηνό smartphone για την Κίνα"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • Google+
  https://greek-nea.com/i-apple-chriazete-ena-fthino-smartphone-gia-tin-kina.html">
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram