Προσοχη κυκλοφορει νεος ιος στο Facebook!

Προσοχη κυκλοφορει νεος ιος στο Facebook!

Νεος ιος στο Facebook!

Στην έκπληξη και την περιέργεια των μελών του Facebook στηρίζεται η ταχεία διάδοση ενός νέου trojan μέσω του κοινωνικού δικτύου. Από τις αρχές Μαρτίου 2014, μέλη λαμβάνουν ειδοποιήσεις με την προτροπή να δουν το βίντεο του/της φίλου/-λης τους γυμνούς. Κάνοντας κλικ παραπέμπονται σε μια πλαστή σελίδα του YouTube, όπου καλούνται να κατεβάσουν μια ενημέρωση για τον Flash player. Το κλικ στο Update Flash Player δίνει νέα ώθηση στο μήνυμα, αφού το κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστά μια επέκταση στον browser με την οποία ανεβάζει post εκ μέρους του χρήστη στο Facebook και κλέβει τις φωτογραφίες του στο δίκτυο για να αναπαράγει τον εαυτό του.

Η σχετική αναφορά έγινε από τα Bitdefender Labs και οι ερευνητές Octavian MINEA, Cosmin TARSICHI που εντόπισαν το trojan προσθέτουν ότι οι περισσότεροι χρήστες που έχουν μολυνθεί βρίσκονται στην Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι μυστηριώδεις αποστολείς έχουν παραμετροποιήσει το λογισμικό τους και εμφανίζουν πραγματικό όνομα φίλου/φίλης στο Facebook. Επίσης, στην πλαστή σελίδα του YouTube όπου παραπέμπονται για να δουν το (ανύπαρκτο) βίντεο, η ημερομηνία δημοσίευσης του βίντεο γίνεται δυναμικά η τρέχουσα και τα views ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια.
H Bitdedenfer παραπέμπει στο δικό της app, Safego που διαθέτει δωρεάν για την σάρωση και τον έλεγχο των link στο χρονολόγιο κάθε χρήστη.

Πηγη: In.gr

Share on FacebookShare on Google+Share on TumblrTweet about this on TwitterShare on RedditDigg thisEmail this to someoneShare on StumbleUponPin on PinterestShare on LinkedInFlattr the authorBuffer this page

Luka

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookGoogle Plus

Report Error

Report ErrorClose

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

     

css.php