Το σκανδαλο του Google Photos!

Το σκανδαλο του  Google Photos!Το σκανδαλο του  Google Photos! Σε ένα «σοκαριστικό» λάθος αποδίδει η Google το γεγονός ότι η εφαρμογή οργάνωσης φωτογραφιών της, Google Photos, απέδωσε την ετικέτα «γορίλας» σε σειρά φωτογραφιών ζευγαριού μαύρων.

Το σκανδαλο του  Google Photos!

Το Google Photos επιχειρεί να αποδώσει ετικέτες στις φωτογραφίες, με βάση ετικέτες που έχουν αποδοθεί στο παρελθόν σε «παρόμοιες» φωτογραφίες. Όσο περισσότερες ετικέτες/φωτογραφίες έχει αποδώσει με επιτυχία τόσο βελτιώνεται η επιχείρηση αυτόματος ομαδοποίησης των φωτογραφιών.

Στην περίπτωση όμως του νεαρού ζευγαριού, η εφαρμογή μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης απέτυχε κάνοντας πάταγο στο Twitter. Ο Jacky Alcine, νεαρός μαύρος άνδρας από την Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι προγραμματιστής και εμφανιζόταν στις επίμαχες φωτογραφίες με την ετικέτα «γορίλας», ήταν εκείνος που ανέφερε το γεγονός στην Google.
Η εταιρεία απάντησε διά στόματος του αρχιμηχανικού της Yonatan Zunger λέγοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν απολύτως απαράδεκτο -«This is 100% not OK». Ο κος Zunger δήλωσε ότι η Google λαμβάνει ήδη μέτρα για να μην επαναληφθεί το «bug που απεύχεσαι να δεις να εμφανίζεται». Θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε την αναγνώριση στις φωτογραφίες, αλλά και τις λεκτικές επιλογές όταν αφορούν σε ανθρώπους, καθώς και να βελτιώσουμε την αναγνώριση ανθρώπων με σκούρο χρώμα δέρματος, δεσμεύτηκε ο Zunger.

Πάντως, το γεγονός έδωσε νέα ώθηση στην δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο της σφαγής με εννέα νεκρούς μέσα σε ιστορική εκκλησία της κοινότητας των μαύρων στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Το hashtag που συγκεντρώνει πλήθος μηνυμάτων τώρα στο Twitter είναι #GoogleGoneWrong

Πηγή: in.gr

Tablet PCs


Ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο για ασφάλεια;

Leave a Reply

2 Comments on "Το σκανδαλο του Google Photos!"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Σκάρα
Guest

«συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, πάντα κάτι μένει …» Γιόζεφ Γκέμπελς

Luka
Guest

γιατί φίλε; είναι κάτι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, και δεν είναι η πρώτη φορά που η google κάνει τέτοια λάθη.