Αναλυση WiFi Δικτυου – Xirrus Wi-Fi Inspector

Αναλυση WiFi Δικτυου -Xirrus Wi-Fi Inspector
Xirrus Wi-Fi Inspector

Με το Xirrus Wi-Fi Inspectorθα μπορείτε να βρείτε κρυμμένα ασύρματα δίκτυα WiFi και να δείτε το MAC address και ίσως μπορέσετε να μάθετε επίσης και το SSID τους (όνομα δικτύου). Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εργαλεία, που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες της δικτύωσης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται μόνο σε Linux. Για τα Windows υπάρχουν πολύ λίγα προγράμματα και ακόμη λιγότερα διαθέσιμα δωρεάν.

Αναλυση WiFi Δικτυου – Xirrus Wi-Fi Inspector

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόγραμμα – το Xirrus Wi-Fi Inspector – το οποίο μας βοηθά να αναλύσουμε όλα τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή μας. Επίσης μας δείχνει την θέση στο χώρο των γειτονικών access points και τα κρυμμένα δίκτυα μαζί με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Εξοπλισμένος με έναν φορητό υπολογιστή με ασύρματη κάρτα, είστε ελεύθερος να μπείτε στο διαδίκτυο από πάρα πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά όταν είστε στον δρόμο ή συνδεδεμένος στο δικό σας ασύρματο δικτύου, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα για τα οποία θα θέλετε να ενημερωθείτε για την κατάσταση της σύνδεσής σας.

Το Xirrus Wi-Fi Inspector είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναζητήσει για κοντινά ασύρματα δίκτυα. Όταν είστε εκτός σπιτιού, σας παρέχει έναν εύκολο τρόπο να διαπιστώσετε τις κοντινότερες συνδέσεις από την ισχύς του σήματος. Στο σπίτι, η παρακολούθηση της ισχύς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσετε το δικό σας δίκτυο, το εύρος του και που δεν μπορεί να έχει σήμα.

Το περιβάλλον του προγράμματος χωρίζεται σε τέσσερα πλαίσια, με το radar να σας δείχνει κοντινά δίκτυα βασισμένα στην ισχύ τους. Το radar είναι ένα απλό γραφικό, αλλά παρουσιάζει κατανοητά τα δεδομένα με μια ματιά. Το πλαίσιο Connection παρουσιάζει πληροφορίες για την σύνδεση που χρησιμοποιείτε αυτή την στιγμή όπως την ισχύ της και την IP διεύθυνση που σας έχει αποδοθεί.

Το πλαίσιο Networks παρουσιάζει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνδέσεις που έχουν αναγνωριστεί και σας παρέχει επιπρόσθετες πληροφορίες για το radar. Αυτό το πλαίσιο επίσης προσφέρει πρόσβαση στην κατάσταση Locate που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ασύρματη σύνδεση. Το τελευταίο πλαίσιο δείχνει λεπτομέρειες του ιστορικού της ασύρματης σύνδεσης ώστε να δείτε πόσο σταθερή ήταν η σύνδεσή ανά χρόνο.

Είναι ένα φοβερό δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πχ στο laptop σας για να ανιχνεύσει και να εντοπίσει τα ασύρματα δίκτυα γύρω σας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι κρυφά (δεν εκπέμπουν το όνομά τους).

Πέρα από αυτά μπορείτε να μάθετε πολλά για κάθε δίκτυο καθώς επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό προβλημάτων στο ασύρματό σας δίκτυο.

Για κάθε δίκτυο, μπορούμε να δούμε το SSID του (το όνομα δικτύου), το ασύρματο κανάλι που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση του σήματος του, το RSI (η ισχύς του σήματος – Received Signal Strength Indication), το είδος της ασφάλειας που χρησιμοποιείται, το μέγιστο ποσοστό απόδοσης (π.χ. 54 Mbps) , τη μάρκα του router που εκπέμπει το σήμα και τον τύπο δικτύου.

Παρακολουθήστε, αντιμετωπίστε προβλήματα και βελτιστοποιήστε το ασύρματο σας δίκτυο.

Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοηθάει να επωφεληθείτε το μέγιστο από το ασύρματο δίκτυό σας. Εγκαταστήστε το στον φορητό σας, επιλέξτε τον ασύρματο αντάπτορά σας, και αυτό κατευθείαν θα αναγνωρίσει και θα εμφανίσει το δίκτυό σας, και όσα υπάρχουν τριγύρω. Αλλάξτε την θέση σας και θα σας δείξει την ισχύ του δικτύου σας όπου πάτε. Προσπαθήστε να έχετε τον υπολογιστή σας σε περιοχές με δυνατό σήμα για να έχετε γρήγορη και σταθερή σύνδεση.

Εάν ένας υπολογιστής σας έχει χαμηλές ταχύτητες ασύρματα, τότε εγκαταστήστε το σε αυτόν, και αφήστε το να σας δείξει την ισχύ του σε αυτή την θέση. Ίσως μπορείτε να επανατοποθετήσετε το router ή την κεραία του access point σας, ειδικά εάν είναι καθοδηγητική, για να δείτε εάν θα μεγαλώσει η ισχύς του σήματος. Η μετακίνηση του router ίσως βοηθήστε, αλλά προσέξτε να μην βελτιώσετε την ισχύ στην θέση σας, υποβιβάζοντας τους άλλους.

Η πιο χρήσιμη πλευρά του είναι ο τρόπος με τον οποίο αναγνωρίζει τα δίκτυα, που χρησιμοποιούν οι γείτονές σας. Iσως βρείτε περισσότερα απ’ όσα περιμένατε, εάν αυτά χρησιμοποιούν τα ίδια κανάλια με το δικό σας, τότε το δίκτυό σας θα έχει μικρότερο εύρος να χρησιμοποιήσει και θα καθυστερούν.

Εάν υπάρχει δυνατό σήμα κοντά σας, και χρησιμοποιεί το ίδιο κανάλι με το δικό σας, τότε ρυθμίστε το υλικό σας να χρησιμοποιεί κάποιο άλλο (συνήθως τα κανάλια 1,6 και 11). Θα δείτε μια μεγάλη αύξηση της απόδοσης του δικτύου σας. Κατεβάστε λοιπόν το  Xirrus Wi-Fi Inspector

downloadbig

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of