Ασφαλεια στο διαδικτυο υποσχεται το Facebook

facebook-securityΑσφάλεια στο διαδίκτυο υπόσχεται το Facebook. Τα τελευταία η πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Facebook,  έχει γίνει στόχο επιθέσεων ιούς και malware, και είναι πολλοί αυτοί που έχουν πέσει θύματα και έχουν μολυνθεί. Για το λόγο αυτό το Facebook έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσει να προβάλλει ένα πλαίσιο για δωρεάν download ενός εκ των F-Secure Online Scanner και Trend Micro HouseCall, δύο anti-malware λύσεων για όλου του χρήστες του.

Με ένα υπολογισμό περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες στο Facebook έχουνε γίνει στόχο για τους spammers και τους εγκληματίες. Μέσα από διάφορους ελέγχους, όπως για παράδειγμα αν κάποιος λογαριασμός δημοσιεύει spam περιεχόμενο, το Facebook θα μπορεί να βρίσκει αν κάποιος χρήστης του έχει μολυνθεί με κάποιο malware και τότε θα του προσφέρει ένα από τα προηγούμενα δύο anti-malware λογισμικά.

Το λογισμικό θα εγκαθίσταται αυτόματα, θα κάνει το απαραίτητο σάρωση, το καθαρισμό και στη συνέχεια αφού θα ειδοποιεί το χρήστη μέσω Facebook ειδοποίησης, θα διαγράφεται αυτόματα.

Προς το παρόν, τα δύο προγράμματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάχα από τους χρήστες των Windows, ενώ στο μέλλον εκπρόσωπος του Facebook είπε πως περισσότερα προγράμματα θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν για τους χρήστες του, προσφέροντας περισσότερες λύσεις σε γνωστά προβλήματα και πιο ασφαλή περιήγηση.

 

Με αυτή τη καινοτομία, το Facebook θα μπορέσει να περιορίσει με τον τρόπο αυτό τους spam συνδέσμους που διαδίδονται αστραπιαία μεταξύ των χρηστών; Πάντως για να είστε ασφαλή στο διαδίκτυο διαβάζετε τα άρθρα Ασφάλεια στο διαδίκτυο. Greek Nea

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of