Επεξεργαστη Bay Trail, η γενια chipsets

Επεξεργαστη Bay Trail, η γενια chipsets
Επεξεργαστη Bay Trail, η γενια chipsets

Θέλοντας να επιλύσει ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα η Intel παρουσίασε επίσημα την νέα γενιά επεξεργαστών, την Bay Trail γενιά chipsets. Απαντώντας στους  Clover Trail  επεξεργαστές της Intel, αυτοί οι καινούριοι επεξεργαστές έρχονται για να βελτιώσουν τις  εφαρμογές με μεγάλες γραφικές απαιτήσεις όπου υστερούσαν οι Clover Trail, με υποσχόμενες καλύτερες επιδόσεις, ειδικά στον τομέα των γραφικών.

Αναλυτικότερα το καινούριο chipset έρχεται σε πολυπύρηνη μορφή χαμηλής κατανάλωσης 22nm «Silvermont» διαθέσιμο σε τρείς εκδόσεις, την M, την D και την Z. Η M έκδοση απευθύνεται σε low-end notebooks, ενώ η D και Z για Desktops, εκ των οποίων αξιοσημείωτη είναι η Z3000. Χωρίς να έχει κάποια σχετική επιβάρυνση η μπαταρία και επιμέρους σχεδιασμένο για tablets, η σειρά αυτή θα έρθει σε εκδοχές δυο και τεσσάρων πυρήνων, ο χρονισμός της CPU θα είναι διπλάσιος από την προηγούμενη γενιά με τον χρονισμό της GPU να είναι τριπλάσιος.

Το κερασάκι στην τούρτα μπορούμε να πούμε πως είναι η εφαρμογή της συγκεκριμένης σειράς σε Windows 8.1 και Android συσκευές με οθόνες 7 ως 11,6 ίντσες, ενώ αναμένονται και εκδόσεις 64-bit.


Αν και ακούγεται πως πολλές εταιρίες κύρους, όπως οι Dell, Asus, Lenovo, Acer και Toshiba, θα προβούν σε ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν την νέα σειρά μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους, δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση. Όπως και να έχει μιλάμε για ένα βήμα πιο μπροστά στον τομέα της τεχνολογίας και των επεξεργαστών, και φαίνεται π’ως η Intel ξέρει από τέτοια σταθερά βήματα.

bay-trail-processor
bay-trail-processor
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of