Φήμες

Η Apple επενδύει σε εσωτερικό modem 5G, οφέλη για το μέλλον

Η Apple επενδύει σε εσωτερικό modem 5G, οφέλη για το μέλλον

Η Apple επενδύει σε εσωτερικό modem 5G, οφέλη για το μέλλον. Η Apple επενδύει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη ενός εσωτερικού κυψελωτού modem, αλλά τα οφέλη για τους χρήστες θα αργήσουν να φανούν, με τη διάθεσή του να αναμένεται τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το έργο αυτό δεν θα φέρει άμεσα βελτιώσεις για τους χρήστες.

Η Apple επενδύει σε εσωτερικό modem 5G, οφέλη για το μέλλον

Στο ενημερωτικό δελτίο “Power On” της προηγούμενης εβδομάδας, ο Gurman εξήγησε ότι, σε αντίθεση με τη μετάβαση στα τσιπ Apple Silicon, το πρώτο προσαρμοσμένο modem της Apple δεν θα προσφέρει εμφανή πλεονεκτήματα για τους χρήστες. Πηγές μέσα στην εταιρεία αναγνωρίζουν ότι «στους πελάτες δεν ενδιαφέρει ποιος κατασκευάζει το modem στο τηλέφωνό τους» και ότι «είναι δύσκολο να προβλεφθούν τα οφέλη βραχυπρόθεσμα.»

Η Apple στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι το modem της θα εξελιχθεί σε ένα πιο προηγμένο εξάρτημα που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ένα iPhone λειτουργεί και εμφανίζεται.

Στο μέλλον, η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει το σχεδιασμό του modem της σε ένα νέο chip ασύρματης σύνδεσης που θα διαχειρίζεται το Wi-Fi και το Bluetooth. Αυτό θα δημιουργούσε ένα ενιαίο εξάρτημα συνδεσιμότητας, βελτιώνοντας πιθανώς την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα η Apple να συνδυάσει όλα αυτά στο κύριο σύστημα-σε-τσιπ (SoC) της συσκευής. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω το κόστος και να εξοικονομήσει χώρο μέσα στο iPhone, επιτρέποντας περισσότερες σχεδιαστικές επιλογές.

Η Apple χρησιμοποιεί modems σχεδιασμένα από την Qualcomm για πάνω από μία δεκαετία, αλλά αποφάσισε να σχεδιάσει το δικό της μετά από μία νομική μάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δικαιώματα το 2018. Έκτοτε, η Apple έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με τις επιδόσεις και την υπερθέρμανση, και το ντεμπούτο του εξαρτήματος έχει καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος, στην καλύτερη περίπτωση. Η διάθεση του modem θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από συσκευές ειδικής χρήσης και επεκτεινόμενη σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων μέσα σε μερικά χρόνια.

Google News
Ακολουθήστε το Greek-Nea.Com και στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Greek Nea στη λίστα σας https://Greek-Nea.Com/feed/.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button