Η Samsung αποσύρει τα φθηνά σμάρτφον από την Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες!

Samsung low-budgetΗ Samsung αποσύρει τα φθηνά σμάρτφον από την Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες! Η Samsung ανακοίνωσε τον Αύγουστο το Samsung Galaxy Note 5, αλλά δεν το έφερε στην ευρωπαϊκή αγορά για αρχή διότι θέλησε να επικεντρωθεί περισσότερο σε αγορές που έχει μεγαλύτερη επιτυχία η σειρά Note, και μάλλον η Ευρώπη δεν είναι μια από αυτές. Απ΄ότι φαίνεται όμως, θεωρεί πως και κάποια άλλη κατηγορία μπορεί να μην απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Samsung αποσύρει τα φθηνά σμάρτφον από την Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες!

Φαίνεται ότι θα σταματήσει να πουλά στην Ολλανδία και μάλλον και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες τα low-budget κινητά της, τα οποία υπάγονται στην κατηγορία κάτω των 250 ευρώ. Οι πληροφορίες έρχονται από εκπρόσωπο ολλανδικής ιστοσελίδας τηλεπικοινωνιών (QontentMatters.nl), ο οποίος αναφέρει ότι η Samsung δεν θα πουλά τα πιo οικονομικά κινητά στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Σε πρόσφατο tweet του ο Danijel Dercksen, έγραψε «Samsung is therefore stopped making smartphones under 250 euros for some countries, including the Netherlands Bad for market share».

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε η Samsung ίσως θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο με τις entry level συσκευές στις αναδυόμενες αγορές και οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κάθε άλλο παρά αναδυόμενες είναι. Οι αριθμοί έχουν δείξει ότι η Samsung πουλά smartphones, αλλά όχι όσα θέλει στην high-end κατηγορία που θα είχε τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στις συγκεκριμένες χώρες ίσως θέλει να επικεντρωθεί στην mid-range και high-end κατηγορία προκειμένου να έχει συγκεκριμένο στόχο και να τον πετύχει. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε πει ότι θα περιορίσει τον αριθμό των συσκευών που κυκλοφορεί. Αντί λοιπόν να τον περιορίσει γενικά και αόριστα, τον συγκεκριμενοποιεί ανάλογα με την δυναμική της κάθε αγοράς.

Nα πούμε ότι η Samsung έχει αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από οικονομικούς κατασκευαστές (όπως την Motorola, την Xiaomi κλπ.), θα έπρεπε όμως να σταματήσει να πουλά οικονομικά smartphones σε συγκεκριμένες αγορές, ή να συνεχίσει να τα βελτιώνει και να κάνει πιο ανταγωνιστικά;

Προς το παρόν η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Samsung Galaxy J5 μπόρει να είναι ένα από τα κινητά που ίσως φύγει από τις συγκεκριμένες χώρες.

Πηγή: Techblog

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.