Antivirus-SecuritySmartPhoneTabletΣυμβουλές

Κινητά Τηλέφωνα Android: ασφάλεια στο διαδίκτυο, βασικοί κανόνες 2019

Κινητά Τηλέφωνα Android, ασφάλεια στο διαδίκτυο, βασικοί κανόνες 2019

Συμβουλές για να εξασφαλίσετε τη συσκευή σας Android από κακόβουλο λογισμικό χωρίς να χρησιμοποιήσετε Antivirus.

Κινητά Τηλέφωνα Android: ασφάλεια στο διαδίκτυο, βασικοί κανόνες 2019

Το Antivirus είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να κρατήσει το τηλέφωνό σας ασφαλή από κακόβουλο λογισμικό, αλλά συχνά έρχεται με μια βαριά τιμή. Υπάρχουν άλλα κόλπα που μπορείτε να προσπαθήσετε να διατηρήσετε για να κάνετε τη συσκευή σας ασφαλή από κακόβουλα προγράμματα ή κλοπής δεδομένων.  Έτσι, σήμερα σε αυτό το άρθρο συζητάμε για τις καλύτερες συμβουλές για την ασφάλεια σε Κινητά Τηλέφωνα Android. Οι  παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε το τηλέφωνο Android από τους χάκερ (hacker).

Υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ανωτερότητα της πλατφόρμας iOS σε σύγκριση με την πλατφόρμα του Android. Εάν είστε χρήστης του Android τότε πρέπει να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα Antivirus. Τώρα οι ερευνητές έχουν δείξει ότι τα κακόβουλα προγράμματα (Malware) προσβάλλουν το σύστημα Android Security περισσότερο από αυτό του iOS. Αυτό γίνετε λόγω του ότι το Android είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα, και έχει περισσότερους χρήστες από το iOS. Σύμφωνα με μια αναφορά από το Broadband, η μέση σοβαρότητα των τρωτών σημείων, μεταξύ της χρονικής περιόδου 2009-2018, στο Android ήταν 7,3 ενώ στην iOS ήταν μόνο 6,3.

Πως να ασφαλίσετε τα Κινητά Τηλέφωνα Android

Παρόλο που το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι το πρώτο πράγμα που σας απασχολεί, σχετικά με την ασφάλεια του τηλεφώνου σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ασφαλίσετε τη συσκευή σας από τις κακόβουλες επιθέσεις. Συμβουλές ασφάλειας κινητού τηλεφώνου για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από κακόβουλο λογισμικό. Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

 Οι καλύτερες συμβουλές ασφάλειας κινητού τηλεφώνου:

Κατά τη λήψη της εφαρμογής, ελέγχετε πάντα εάν η πηγή είναι αξιόπιστη:

Αυτό είναι το πρώτο σας βήμα για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του τηλεφώνου σας. Προσπαθείτε πάντα να κάνετε λήψη εφαρμογών από αξιόπιστες πηγές, όπως το Google Play Store.

Ελέγξτε πάντα εάν είναι ενεργοποιημένη η προστασία του Google Play

Ενεργοποιήστε πάντα το Google Play Protecton καθώς θα σαρώσει τυχόν κακόβουλα προγράμματα που ενδέχεται να εισέλθουν στο σύστημά σας.

Δώστε προσοχή στο έλεγχος δικαιωμάτων εφαρμογής

Πάντα να διαβάζετε τα δικαιώματα της εφαρμογής σας πριν κάνετε κλικ στο κουμπί αποδοχής.

Πάντα διατηρήστε το Android και το OS ενημερωμένο

Να ενημερώνετε πάντα το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας, καθώς εξασφαλίζει πρόσθετη ασφάλεια του τηλεφώνου σας. Το παλαιό λειτουργικό σύστημα είναι πάντα επιρρεπές σε επιθέσεις λόγω της ευάλωτης φύσης τους.

Η περιήγηση σε περιεχόμενο από άγνωστες ιστοσελίδες θα πρέπει να αποφεύγεται

Δοκιμάστε το επίπεδό σας καλύτερα για να αποφύγετε τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου. Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να περιέχουν κρυφό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ως διαφημίσεις και όταν κάνετε κλικ, οι ιοί θα αναπτυχθούν αυτόματα στο σύστημά σας.

Θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή και τους ιστότοπους:

Πάντα θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στον ιστό αφού ολοκληρώσετε τη χρήση της. Επειδή εξομαλύνει το δρόμο για τους χάκερς να φτάσουν εύκολα στις πληροφορίες σας. Συχνά χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα και τείνουμε να ξεχάσουμε να βγούμε από αυτά, κάτι που είναι μια πολύ κακή πρακτική.

Αποτρέψτε τη σύνδεση με άγνωστα σημεία πρόσβασης Wi-Fi

Εάν συνδέσετε τη συσκευή σας με Wi-Fi άγνωστης προέλευσης οι κλέφτες δεδομένων μπορούν να συνδεθούν με τη συσκευή σας. Ο χάκερ δεν είναι μόνο σε θέση να δει τι σερφάρετε, αλλά μπορεί επίσης να ελέγξει και την συσκευή σας.

Χρησιμοποιείτε VPN

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα VPN κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω δικτύων Wi-Fi: Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο διαδίκτυο από μια πηγή Wi-Fi, συνιστάται η χρήση του VPN, καθώς περιορίζει οποιοδήποτε τρίτο μέρος από την κατασκοπεύση.

Πάντα εξασφαλίστε τα δεδομένα ή τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο και μη διαισθητικό κωδικό πρόσβασης: Για τους χάκερς που προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα σας, γίνεται πολύ δύσκολο να εισέλθουν στο σύστημά σας εάν χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό και αξιόπιστο κωδικό πρόσβασης.

Συμπεράσματα:

Το κινητό τηλέφωνο σήμερα αποτελεί βασικό εργαλείο για όλους. Κάθε μέρα κάνουμε πολλές μετατοπίσεις χρηματοπιστωτικών και προσωπικών δεδομένων. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι η τοποθέτηση των δεδομένων της συσκευής είναι ασφαλής. Αν διατηρούμε τις παραπάνω συμβουλές ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα, δεν υπάρχει κανένα κακόβουλο λογισμικό να επιτίθεται το σύστημά σας. Έτσι λοιπόν ούτε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε εφαρμογή για αντιβαιρους.

Google News
Ακολουθήστε το Greek-Nea.Com και στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Greek Nea στη λίστα σας https://Greek-Nea.Com/feed/.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button