SmartPhoneΝέαΦήμες

Μερικά μοντέλα iPhone 16 Pro θα παράγονται εκτός Κίνας

Μερικά μοντέλα iPhone 16 Pro θα παράγονται εκτός Κίνας

Μερικά μοντέλα iPhone 16 Pro θα παράγονται εκτός Κίνας. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του MoneyControl, η Apple αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της στην Ινδία, ξεκινώντας να παράγει τα high-end μοντέλα iPhone Pro για πρώτη φορά στη χώρα.

Μερικά μοντέλα iPhone 16 Pro θα παράγονται εκτός Κίνας

Η Apple ξεκίνησε την παραγωγή iPhone στην Ινδία το 2017 με το iPhone SE. Έκτοτε, έχει αυξήσει σταδιακά τις εργασίες συναρμολόγησης στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως το iPhone 13 και το iPhone 14. Ωστόσο, η παραγωγή αυτών των μοντέλων στην Ινδία ξεκίνησε πάντα αρκετούς μήνες μετά την παγκόσμια κυκλοφορία τους. Αυτό όμως άλλαξε με τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, τα οποία κατασκευάστηκαν και διατέθηκαν στην Ινδία από την πρώτη ημέρα της παγκόσμιας κυκλοφορίας τους.

Τώρα, φήμες λένε ότι ή Apple σχεδιάζει να παράγει τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max στην Ινδία αργότερα φέτος. Την παραγωγή αυτών των μοντέλων θα αναλάβει ο ιστορικός συνεργάτης της Apple, Foxconn, στο εργοστάσιο Sriperumbudur στο Ταμίλ Ναντού. Η διαδικασία εισαγωγής νέου προϊόντος (NPI) θα ξεκινήσει σύντομα, με τη μαζική παραγωγή να αναμένεται να κυκλοφορήσει τις συσκευές.

Αυτό το βήμα είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Apple για διαφοροποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού της. Έτσι, μειώνοντας την εξάρτηση από την Κίνα και ενισχύοντας τις παραγωγικές ικανότητες στην Ινδία. Η εταιρεία στοχεύει να παράγει το ένα τέταρτο όλων των iPhone της στην Ινδία τα επόμενα χρόνια, από 14% που είναι σήμερα. Η ινδική κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τέτοιες επενδύσεις, προσφέροντας παραχωρήσεις για την προσέλκυση μεγάλων κατασκευαστών.

Η ίδια η Apple επενδύει πολλά στην παραγωγή για να καλύψει την αναμενόμενη πολύ υψηλή ζήτηση για τη σειρά iPhone 16. Φήμες αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει να παράγει περίπου 90 εκατομμύρια μονάδες το 2024. Αυτή είναι μια αύξηση 10% σε σχέση με τα μοντέλα iPhone 15 του περασμένου έτους.

Google News
Ακολουθήστε το Greek-Nea.Com και στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Greek Nea στη λίστα σας https://Greek-Nea.Com/feed/.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button