ΝέαΦήμες

Νέα Apple TV: Φήμες, Εικασίες και Αναμονή

Νέα Apple TV

Νέα Apple TV: Φήμες, Εικασίες και Αναμονή. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία ενημέρωση του υλικού της Apple TV, και πολλοί αναρωτιούνται πότε θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο. Αν και εσύ είσαι περίεργος να μάθεις τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτή τη συσκευή, δες παρακάτω μια περίληψη των φημών και των προσδοκιών.

Νέα Apple TV: Φήμες, Εικασίες και Αναμονή

Φήμες και Εικασίες

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Mark Gurman από το Bloomberg ανέφερε ότι μια νέα έκδοση της Apple TV ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με τον Gurman, το νέο μοντέλο θα διατηρούσε τον τρέχοντα σχεδιασμό, αλλά με έναν ταχύτερο επεξεργαστή. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχει πλέον περάσει χωρίς να δούμε κάποιο νέο μοντέλο της Apple TV, καταρρίπτοντας έτσι τη συγκεκριμένη φήμη. Από τότε, δεν έχουν προκύψει άλλες αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή, αφήνοντας αβεβαιότητα για το μέλλον της.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ένα ειδικό event για τις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά οι προσδοκίες επικεντρώνονται κυρίως στα νέα iPhone, Apple Watch και AirPods. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις που να υποδηλώνουν την παρουσίαση μιας νέας Apple TV κατά τη διάρκεια αυτού του event.

Για να έχουμε μια ιδέα για το πότε μπορεί να φτάσει η επόμενη Apple TV, ας ρίξουμε μια ματιά στο χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων μοντέλων:

  • Τρίτη γενιά Apple TV 4K: Οκτώβριος 2022
  • Δεύτερη γενιά Apple TV 4K: Απρίλιος 2021
  • Πρώτη γενιά Apple TV 4K: Σεπτέμβριος 2017
  • Apple TV HD: Σεπτέμβριος 2015
  • Τρίτη γενιά Apple TV: Μάρτιος 2012

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ημερομηνίες, η Apple μπορεί να αποφασίσει να λανσάρει το νέο μοντέλο το φθινόπωρο, αλλά προς το παρόν αυτό είναι μόνο εικασίες.

Τι να Περιμένουμε από το Νέο Μοντέλο Apple TV;

Όταν κυκλοφορήσει, αναμένεται η επόμενη Apple TV να είναι εξοπλισμένη με έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή σε σύγκριση με τον τρέχοντα A15 Bionic. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν νέα δεδομένα όσον αφορά την τιμή. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει υποδείξει ότι η επόμενη Apple TV μπορεί να έχει αρχική τιμή κάτω από 100 δολάρια, μια κίνηση προς τα εμπρός σε σχέση με το τρέχον μοντέλο που ξεκινά από τα 129 δολάρια για την έκδοση των 64GB και 149 δολάρια για την έκδοση των 128GB.

Μια Apple TV με τιμή κάτω των 100 δολαρίων θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα με συσκευές streaming χαμηλού κόστους, όπως αυτές της Amazon και της Google. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple προτείνει μια τόσο επιθετική τιμή. Τόσο η δεύτερη γενιά (2010) όσο και η τρίτη γενιά (2012) της Apple TV κυκλοφόρησαν στα 99 δολάρια, με την τιμή της τρίτης γενιάς να μειώνεται αργότερα στα 69 δολάρια. (Εδώ που τα λέμε δεν μιλάμε για την Ελλάδα)

Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό της νέας Apple TV, αλλά ο Gurman έχει αναφέρει ότι η Apple εξετάζει την ιδέα να προσθέσει μια ενσωματωμένη κάμερα σε μελλοντικό μοντέλο. Με την κυκλοφορία του tvOS 17, η Apple εισήγαγε την εφαρμογή FaceTime στην Apple TV, η οποία επιτρέπει βιντεοκλήσεις χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα ενός iPhone ή iPad που είναι συνδεδεμένο στη συσκευή. Η ενσωμάτωση μιας κάμερας απευθείας στην Apple TV θα εξαλείψει την ανάγκη για μια εξωτερική συσκευή για βιντεοκλήσεις στην τηλεόραση.

Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών, παραμένει αβέβαιο πότε θα δούμε μια νέα Apple TV και ποιες θα είναι οι τελικές της δυνατότητες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Apple εργάζεται για να καταστήσει αυτή τη συσκευή πιο προσιτή και ανταγωνιστική σε μια αγορά που εξελίσσεται συνεχώς.

Google News
Ακολουθήστε το Greek-Nea.Com και στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Greek Nea στη λίστα σας https://Greek-Nea.Com/feed/.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button