Συντομα τo smartwatch της Google

greek-nea.com - Συντομα τo smartwatch της GoogleΜήνες απέχει η έναρξη της μαζικής παραγωγής ενός smartwatch από την Google, ενός «έξυπνου» ρολογιού που δεν θα κάνει διακρίσεις στα smartphone με τα οποία θα συνεργάζεται και δεν θα χρειάζεται τακτικά φόρτιση, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή προσκείμενη στους ασιάτες κατασκευαστές που φέρεται να συνεργάζεται η Google, την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

To smartwatch της Google βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του και οι Ασιάτες αναμένουν την εντολή της εταιρείας για να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το «έξυπνο ρολόι» της Google θα τρέχει Android, και θα αντλεί χρήσιμες πληροφορίες μέσω της υπηρεσίας Google Now, της ψηφιακής βοηθού της Google, την οποία προβάλλει η Google ως η υπηρεσία που φέρνει χρήσιμη πληροφορία την στιγμή που χρειάζεται, αντλώντας προσωπικά στοιχεία από τις πολλαπλές υπηρεσίες της Google που τηρεί ο χρήστης.

Η ιστορία των smatwatch ξεκίνησε μετά την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα του λαού του διαδικτύου για την χρηματοδότηση της κατασκευής ενός έξυπνου ρολογιού, του Pebble. Έκτοτε έχουν γίνει διάφορες υλοποιήσεις και δύο παραδοσιακοί κατασκευαστές smartphone έσπευσαν να παρουσιάσουν τις δικές τους, εν μέσω φημών για σχετική ανακοίνωση από την Apple. Η Sony έχει ήδη διαθέσει εμπορικά δύο Sony Smartwatch και η Samsung παρουσίασε πρόσφατα το Samsung Galaxy Gear.

Εντούτοις, οι χρήστες εμφανίζονται δύσπιστοι. Οι κυριότερες ενστάσεις τους αφορούν την λειτουργικότητα και την χρησιμότητά του, την ασυμβατότητα με smartphone άλλων κατασκευαστών, την περιορισμένη αυτονομία του καθώς και το υψηλό κόστος του (η νεότερη πρόταση έρχεται από την Samsung και το Samsung Galaxy Gear θα πωλείται γύρω στα 300 ευρώ). Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται πως η Google θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στο θέμα της λειτουργικότητας («πόσο χρήσιμο μπορεί πράγματι να είναι ένα smartwatch»), της συμβατότητας (τουλάχιστον συμβατό με όλα τα smartphone με Android) και της αυτονομίας, δεν γίνεται όμως λόγος για το θέμα της υψηλής τιμής.

Πάντως, οι φήμες για το smartwatch της Google προέρχονται από πολλαπλές πηγές. Πρόσφατα, το 9to5google.com είχε αναφερθεί στο γνωστό ως Gem, για το οποίο έγραφε πως θα δέχεται φωνητικές εντολές για να ελέγχει τα e-mail και άλλα μηνύματα, να ορίζει ξυπνητήρια και άλλες ειδοποιήσεις και θα φέρνει, εικάζεται ασύρματα μέσω Bluetooth 4.0, περιεχόμενο από το Android 4.0 KitKat, το Google Now αλλά και τα Γυαλιά της Google.

Μάλιστα, η παρουσίαση του smartwatch της Google τοποθετήθηκε στην τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου 2013, μαζί με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 που ονόμασε KitKat (συνδέοντας το όνομά του με την γνωστή σοκολάτα) και το επόμενο Nexus, γνωστό ως «Nexus 5».

Η Google έχει ήδη μπει στην αγορά των γκάτζετ που φοριούνται μέσω του πειραματικού προγράμματος Google Glass Explorer. Μάλιστα, προχώρησε στην διεύρυνση του αριθμού των χρηστών που φορούν τα γυαλιά της στους 40.000 Αμερικανούς. Πηγή: in.gr

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of