Τα γρηγορότερο ίντερνετ φέρνει η WIND, ταχύτητα ως 1Gbps

Ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών σε περιοχές ανά την Ελλάδα ξεκινάει να κατασκευάζει η WIND, έχοντας πάρει την σχετική έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες.

Τα γρηγορότερο ίντερνετ φέρνει η WIND, ταχύτητα ως 1Gbps

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για τις οπτικές ίνες που κατά περίπτωση θα φτάνουν και μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη είναι 3ετές και η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές στις επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα.

Οι περιοχές στις οποίες η WIND ξεκινάει άμεσα την κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, είναι:
-Επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης
-Η Καλαμάτα
-Η Λάρισα και το
-Ηράκλειο Κρήτης

Χάρη στην τεχνολογία των οπτικών ινών, οι σημερινές ταχύτητες σύνδεσης με το Internet θα φαντάζουν ιδιαίτερα αργές, αφού η ελάχιστη ταχύτητα που θα διασφαλίζει το νέο δίκτυο θα είναι 100 Mbps ενώ κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps! Οι διαστημικές αυτές ταχύτητες είναι ήδη πραγματικότητα για τους τυχερούς χρήστες που δοκιμάζουν το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της WIND σε Νέα Σμύρνη και Καλαμάτα, επιβεβαιώνοντας με μετρήσεις τις απίστευτες δυνατότητες των δικτύων νέας γενιάς, με χρήση τεχνολογίας vectoring και οπτική ίνα ως το σπίτι.

 

Η κατασκευή των πιλοτικών δικτύων οπτικών ινών της WIND διήρκεσε περίπου ένα έτος και εδώ και 5 μήνες, 100 χρήστες δοκιμάζουν τις καινοτομικές δυνατότητες των νέων υποδομών. Μιλώντας για τη νέα εποχή στα δίκτυα, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες:«Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα να συμμετέχει άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Η ψηφιακή οικονομία τρέχει με 7 φόρες μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς και είναι μια ευκαιρία που δεν αντέχουμε να προσπεράσουμε. Τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων».

Ο επικεφαλής της WIND σημείωσε ότι η χώρα μας έχει τις προϋποθέσεις να συμμετέχει στην 4η ψηφιακή επανάσταση που σηματοδοτούν τα δίκτυα νέας γενιάς καθώς συντρέχουν θετικοί παράγοντες: «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή συγκυρία. Έχουμε το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και έχουμε παρόχους ικανούς να επενδύσουν από σήμερα ήδη και με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στα δίκτυα νέας γενιάς» και τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στο ρόλο της WIND στη νέα εποχή: «Eχουμε πλήρως κατανοήσει την ευθύνη μας στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα. Εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε τον στρατηγικό μετασχηματισμό μας σε πάροχο υποδομών. Έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία, επενδύουμε εντατικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή, για να πάμε την αγορά μας αλλά και τη χώρα μας μπροστά».

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις επιλεγμένες περιοχές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Πηγή: Kathemerini

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.