Τι ειναι το cmd των Windows

cmd-commandΈχετε ακούσει για την εντολή cmd που χρησιμοποιούν οι χριστές των Windows; Αν και εσείς χρησιμοποιήστε λειτουργικό σύστημα Windows ή θα το έχετε ακούσει ή θα σας χρειαστεί να την χρησιμοποιήστε  κάποια φορά. Τώρα με δύο λόγια η εντολή «cmd» χρησιμοποιείται σε λειτουργικά συστήματα των Windows για να ξεκινήσει μια γραμμή εντολών, που μερικές φορές περιγράφεται ως διερμηνέας εντολών ή τη γραμμή εντολών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Οι περισσότεροι χρήστες σπάνια έχουν καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών ( ένα λείψανο που χρονολογείται από την εποχή του MS – DOS ) , αλλά και για ορισμένα προγράμματα εξακολουθεί να είναι αναγκαία . Η γραμμή εντολών παρέχει πρόσβαση στα προγράμματα και τα αρχεία σε έναν υπολογιστή , με μια ποικιλία από τις τυπικές λειτουργίες για την εκτέλεση συνηθισμένων εργασιών .

Πως ξεκινά η εντολή cmd;

Για να ξεκινήσετε τη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την λέξη «cmd» εντολή σε ένα παράθυρο «Run». Για την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows από την ημερομηνία της δημοσίευσης, αυτό συνεπάγεται το πάτημα του κουμπιού «Έναρξη», στη συνέχεια εισέρχονται » cmd» στο πλαίσιο κειμένου – πεδίο που ανοίγει ? Σε παλαιότερες εκδόσεις , ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο «Run» ? μετά κάνετε κλικ στο «Start » για να πάρει το πλαίσιο κειμένου ) . Όταν πατήσετε το κουμπί «Enter», θα πρέπει να εμφανιστεί αυτόματα το παράθυρο της γραμμής εντολών, παρουσιάζοντας ένα κείμενο-based interface για να εισάγετε εντολές.
Εικόνων Interface των Windows, όπως και οι κυριότεροι λειτουργικά συστήματα, χρησιμοποιεί μια γραφική διεπαφή χρήστη. Αυτό σας επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με το σύστημα χρησιμοποιώντας εικόνες και τα κλικ του ποντικιού. Αυτό είναι ένα έξυπνο μοντέλο της αλληλεπίδρασης που είναι προσβάσιμη, ακόμη και για τους χρήστες με λίγη τεχνική γνώση. Αντίθετα, η γραμμή εντολών σας επιτρέπει να αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σύστημα εισάγοντας εντολές κειμένου. Αυτό παρέχει πρόσβαση στο λογισμικό για το λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι μακρύτερος και περισσότερο από ότι χρησιμοποιώντας μια γραφική διεπαφή έντασης εργασίας. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε γιατί θα χρειαστεί να γνωρίζετε τις εντολές για να εισέλθουν για την εκτέλεση των καθηκόντων με αυτόν τον τρόπο.

Η Κοινή Εντολές του cmd
Η γραμμή εντολών στα Windows μπορεί να ερμηνεύσει ένα ευρύ φάσμα εντολές για να αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σύστημα. Για να περιηγηθείτε σε έναν συγκεκριμένο φάκελο, η ακόλουθη εντολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί : cd εικόνες

Αυτό αλλάζει τη θέση σε έναν φάκελο με το όνομα «εικόνες» στον τρέχοντα κατάλογο. Σε αντίθεση με τις διευθύνσεις Web, το συστήματα των Windows χρησιμοποιούν καθέτους προς τα πίσω αντί για καθέτους για να δείξει καταλόγους και δίσκους. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν, να αλλάξει ο κατάλογος μπορεί να απαιτούνται τα εξής εναλλακτική σύνταξη : chdir εικόνες

Για να δείτε μια λίστα με τα αρχεία και τους φακέλους στον τρέχοντα κατάλογο, η επόμενη εντολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί : dir < br > περισσότερες εντολές μπορούν επίσης να πάρουν τις παραμέτρους, καθορίζοντας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εντολή να εκτελέσει.

Παράθυρο επιλογές του cmd
Κατά την έναρξη της γραμμή εντολών , μπορείτε να καθορίσετε προαιρετικές παραμέτρους, όπως μια μονάδα δίσκου ή κατάλογο στον οποίο να ξεκινήσει. Μπορείτε να ξεκινήσει προγράμματα από τη γραμμή εντολών, ενώ η αλληλεπίδραση με τον χρήστη για ορισμένα προγράμματα είναι η ίδια που πραγματοποιούνται μέσω της γραμμής εντολών , και όχι μέσω μιας διεπαφής χρήστη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά την έναρξη ορισμένων προγραμμάτων, η γραμμή εντολών κλείνει αυτόματα. Για να το κλείσετε με το χέρι, απλά κλείστε το παράθυρο που εμφανίζεται μέσα εικόνων

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of