Υποκλοπή δεδομένων από τον ήχο του σκληρού δίσκου

Υποκλοπή δεδομένων από τον ήχο του σκληρού δίσκουΌχι δεν πρόκειται για λάθος.  Ερευνητές από το Cornell University ανακάλυψαν πως αυτό είναι εφικτό. Οι ερευνητές λένε πως μπορούν να υποκλέψουν δεδομένα από έναν υπολογιστή. Και αυτό μόνο «ακούγοντας» τον ήχο που κάνει ο σκληρός δίσκος του.

Υποκλοπή δεδομένων από τον ήχο του σκληρού δίσκου

Μάλιστα, σημειώνουν ότι για να το επιτύχουν αυτό ο υπολογιστής δεν χρειάζεται καν  να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν χρίζατε ούτε να έχει συνδέσει  με κάποια άλλη ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση όπως για παράδειγμα Bluetooth.

Το σύστημα υποκλοπής που ανέπτυξαν το ονόμασαν DiskFiltration και ελέγχοντας το βραχίονα του σκληρού δίσκου είναι σε θέση να ελέγχει και της ηχητικές συχνότητες που ο δίσκος παράγει. Αυτά τα ηχητικά σήματα καταγράφονται από μια κοντινή συσκευή όπως το smartphone στο πείραμα που χρησιμοποίησαν.

Στην παρούσα φάση το σύστημα έχει αρκετούς περιορισμούς όπως ο χαμηλός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων που φτάνει τα 180 bit ανά λεπτό, οπότε και πρακτικά δεν έχει κάποια χρήσιμη εφαρμογή στα μεγάλα πακέτα δεδομένων που συνήθως χρησιμοποιούνται στα σημερινά συστήματα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα passwords για παράδειγμα τα οποία είναι μικρά πακέτα δεδομένων, οπότε κρατήστε το. Άλλος ένας περιορισμός είναι πως η συσκευή που «ακούει» το σκληρό δίσκο θα πρέπει να είναι σε απόσταση το πολύ 2 μέτρα από τον υπολογιστή, οπότε περιπλέκει την κατάσταση για υποκλοπές.

Σημειώστε ότι η παραπάνω διαδικασία δεν έχει εφαρμογή σε SSDs μιας και αυτά δεν έχουν κινούμενα μέρη.

Πηγή: techblog

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of