Διαχείριση του Google account μετά το… θάνατό σας!

Διαχείριση του Google account μετά το… θάνατό σας!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα γίνει με το λογαριασμό ή με τα δικά σας δεδομένα που έχετε στο Google αν κάποτε στο μέλλον τύχει και δεν τον χρησιμοποιήσετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω ας πούμε κάποιου … μοιραίου γεγονότος; Είναι να σημειωθεί πως είναι πολλοί αυτοί που έχουν σημαντικά δεδομένα στο Google. Έχοντας υπόψη αυτό, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν τον «Inactive Account Manager». Το «Inactive Account Manager» είναι μια νέα λειτουργία μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης θα μπορέσει να ορίσει τι θα συμβεί με το λογαριασμό ή τα δικά του δεδομένα μετά του θάνατό του.

Διαχείριση του Google account μετά το… θάνατό σας!

Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να ορίσει πως αν δεν κάνει login στο λογαριασμό του για ένα συγκεκριμένη χρονικό διάστημα (αρχίζοντας από 3 μήνες), η Google θα διαγράφει όλα τα δεδομένα του ή εναλλακτικά, θα τα στέλνει σε κάποιο πρόσωπο που ο χρήστης έχει ορίσει από πριν. Πρέπει να εξηγήσουμε πως τα πρόσωπα αυτά μπορούν να λαμβάνουν μόνο τα δεδομένα και δεν θα έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό, αυτό γίνετε για λόγο να αποφευχθούν φαινόμενα μη αποδεκτής χρήσης του λογαριασμού. Παράλληλα, μέσα στο χρονικό διάστημα που θα έχει οριστεί, η Google θα ενημερώνει μια φόρα τον μήνα πως θα πρέπει να γίνει login, πριν τελειώσει η συγκεκριμένη περίοδος.


Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Google τους λογαριασμούς των χρηστών που έχουν φύγει από την ζωή είναι διαφορετικός από τις μεθόδους που έχουν υιοθετήσει το Facebook και το Twitter, με το πρώτο να «παγώνει» τον λογαριασμό του εκλιπόντα μετατρέποντας τον σε έναν τύπο «μνημείο», την στιγμή που το Twitter απενεργοποιεί το account εάν λάβει πληθώρα αποδείξεων για το μοιραίο γεγονός.

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.