Διαφανές ηχείο-Απίστευτο και όμως αληθινό (Video)

Διαφανές ηχείο-Απίστευτο και όμως αληθινό
Διαφανές ηχείο-Απίστευτο και όμως αληθινό

Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Harvard ήρθαν για να δώσουν το στίγμα τους στην πρόοδο της τεχνολογίας και στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Δημοσίευμα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science στο τεύχος του Αυγούστου μας αποκαλύπτει στοιχεία της νέας ανακαλύψεως.

Διαφανές ηχείο-Απίστευτο και όμως αληθινό (Video)

Λεπτομερώς, το συγκεκριμένο ηχείο, βασίζεται στην ιοντική αγωγιμότητα. Αποτελείται από δύο στρώματα gel αλμυρού νερού, το οποίο περιβάλλεται από καουτσούκ. Όταν διέρχεται υψηλή τάση μέσα από το gel, τότε αυτή προκαλεί το ελαστικό να συστέλλεται και να δονείται. Στη πραγματικότητα, μπορεί να παράγει κάθε συχνότητα του ηχητικού φάσματος, από τα 20Hz στα 20KHz.

Τέτοιου είδους προσπάθειες έχουμε ξανασυναντήσει και στο παρελθόν, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς οι ιοντικοί αγωγοί εμφάνιζαν ιδιαίτερες αδυναμίες στην υψηλή τάση, λόγος όμως ο οποίος δεν σταμάτησε τους ερευνητές του Χάρβαρντ να συνεχίσουν να κάνουν καλά την δουλειά τους, οι οποίοι, μέσω του καουτσούκ ως μονωτικό μέσο, μείωσαν τις χημικές αντιδράσεις που διεξαγόντουσαν μέσα στο σύστημα, επίσης ελέγχοντας το ρεύμα όπου το gel έρχεται σε επαφή με τα ηλεκτρόδια.


Πάρτε μια μικρή γεύση από το άρθρο του περιοδικού καθώς και από το βίντεο που ακολουθεί…
https://www.seas.harvard.edu/news/2013/08/transparent-artificial-muscle-plays-grieg-to-prove-point/?utm_source=youtube&utm_medium=social&utm_campaign=harvard-youtube

[tube]5K5KSDL1gXE[/tube]

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.