Η αλλαγες στα Windows 8.1 (Βιντεο)

Windows 8.1Η αλλαγες στα Windows 8.1 (Βιντεο) Στα Windows 8.1 ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το tile Start για να μεταβεί στο «κλασσικό» desktop και να τρέξει «κλασσικές» εφαρμογές. Στην επόμενη έκδοση των Windows λέγεται ότι το tile αυτό θα παρέχει άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές του desktop, οι οποίες θα εμφανίζονται σε λίστα στο ζωντανό «interactive live tile» Start στο μοντέρνο περιβάλλον εργασίας.

Η αλλαγες στα Windows 8.1 (Βιντεο)

Τρία βίντεο για τα «Windows Next» που δημοσιεύτηκαν στον δικτυακό τόπο του τμήματος Έρευνας της Microsoft κατέβηκαν λίγο μετά το ανέβασμά τους στο research.microsoft.com. Ωστόσο, οι βελτιώσεις που ίσως φέρει ο διάδοχος των Windows 8.1 είναι μάλλον επιθυμητές και έχουν διασωθεί σε αντίγραφο βίντεο απο το WindowsBlogItalia.

Συγκεκριμένα, ανώνυμος παρουσιαστής στα βίντεο επιδεικνύει πως το «μοντέρνο» interface παντρεύεται με το παραδοσιακό: το tile Start στην νεά οθόνη έναρξης ενσωματώνει εφαρμογές από το desktop και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να επιλέξει Start (πλήκτρο ή εικονίδιο στην Start Screen) για να μεταβεί στο desktop και από εκεί να αναζητήσει τις εφαρμογές που τρέχουν στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας (π.χ. Word, Excel, Dropbox κ.ά.).

Ακόμα, κάθε live tile δεν φέρνει μόνο τις τρέχουσες ενημερώσεις αλλά ξεδιπλώνεται και δείχνει κάθε μια ενημέρωση σε μια γραμμή (π.χ. λίστα με τα e-mail), από την οποία ο χρήστης με ένα tap μπορεί να δει την ενημέρωση (π.χ. το συγκεκριμένο mail), να κλείσει την εφαρμογή (του mail) και να επιστρέψει στις ενημερώσεις του live tile που βρισκόταν προηγουμένως.

Ακόμα, τα interactive live tile λειτουργούν τα ίδια ως app, αφού για παράδειγμα στο βίντεο φαίνεται η αναπαραγωγή μουσικής και η playlist από το tile.

Μπορείτε να δείτε το συνοπτικό βίντεο με τις αλλαγές που φαίνεται ότι έφεραν ερευνητές της Microsoft στην καθιερωμένη εκδήλωση TechFest, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι όσα καταγράφονται στο 2λεπτο βίντεο πράγματι θα υιοθετηθούν στα επόμενα Windows.

Πάντως, από καιρό συζητιέται ότι τον Απρίλιο του 2015 θα γίνουν παρελθόν τα Windows 8 με τα Windows 9 και μια τουλάχιστον από τις αλλαγές που επιδεικνύονται στο «χαμένο» βίντεο έχει ήδη αναφερθεί: Στην γνωστή ως «Threshold» επόμενη έκδοση των Windows (ή Windows 9), το μενού «έναρξη» επιστρέφει (πραγματικά αυτή τη φορά) και ο χρήστης αποκτά την δυνατότητα να τρέχει τις εφαρμογές που έχουν «στιλ Metro» στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, το λεγόμενο Windows Desktop. Στο βίντεο, ο παρουσιαστής χαρακτηρίζει τις αλλαγές στο Start Interactive Live Tile ως την κύρια είσοδο στα «Windows Next»
[tube]dGMEXtPRT_I[/tube]

Πηγη: in.gr

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of