Η Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει!

Apple protection screen projectΗ Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει! Τελικά η πολυσυζητημένη επικάλυψη από ζαφείρι δεν μπήκε στα iPhone 6 για να κάνει την οθόνη τους πιο ανθεκτική, όμως η Apple ετοιμάζει κάτι άλλο για να προστατέψει την οθόνη του iPhone από πτώσεις. Συνήθως, όταν σου πέσει το κινητό από τα χέρια το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να εύχεσαι να μην πέσει με την οθόνη και να σπάσει.

Η Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει!

Αυτό θέλει να αποφύγει η Apple στα μελλοντικά iPhones πατεντάροντας έναν μηχανισμό που μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων που έχει το κινητό, θα αντιλαμβάνεται πότε πέφτει. Όταν αντιληφθεί ότι πέφτει, θα υπάρχουν κάποια αναδιπλούμενα tabs γύρω από την οθόνη, τα οποία στην περίπτωση που η οθόνη πέσει προς το έδαφος, θα απορροφούν τους κραδασμούς. Επομένως το γυαλί θα επιβιώσει.

Το θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη πατέντα ίσως να μην χρειαστεί νέα τεχνολογία, καθώς στα περισσότερα κινητά υπάρχουν αισθητήρες ικανοί να αντιληφθούν την πτώση, όπως επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Υποθέτουμε ότι είναι απλά θέμα βαθμονόμησης για να εντοπίσει το κινητό πότε πέφτει.

Ωστόσο, να πούμε ότι πρόκειται απλά για πατέντα που δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί ποτέ από την Apple. H πατέντα θα ήταν πράγματι χρήσιμη, αλλά τα tabs περιμετρικά της οθόνης, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Πηγή: Techblog

Tablet PCs

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of