Η Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει!

Apple protection screen projectΗ Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει! Τελικά η πολυσυζητημένη επικάλυψη από ζαφείρι δεν μπήκε στα iPhone 6 για να κάνει την οθόνη τους πιο ανθεκτική, όμως η Apple ετοιμάζει κάτι άλλο για να προστατέψει την οθόνη του iPhone από πτώσεις. Συνήθως, όταν σου πέσει το κινητό από τα χέρια το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να εύχεσαι να μην πέσει με την οθόνη και να σπάσει.

Η Apple πατέντα για οθόνη που δεν σπάει όταν πέφτει!

Αυτό θέλει να αποφύγει η Apple στα μελλοντικά iPhones πατεντάροντας έναν μηχανισμό που μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων που έχει το κινητό, θα αντιλαμβάνεται πότε πέφτει. Όταν αντιληφθεί ότι πέφτει, θα υπάρχουν κάποια αναδιπλούμενα tabs γύρω από την οθόνη, τα οποία στην περίπτωση που η οθόνη πέσει προς το έδαφος, θα απορροφούν τους κραδασμούς. Επομένως το γυαλί θα επιβιώσει.

Το θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη πατέντα ίσως να μην χρειαστεί νέα τεχνολογία, καθώς στα περισσότερα κινητά υπάρχουν αισθητήρες ικανοί να αντιληφθούν την πτώση, όπως επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Υποθέτουμε ότι είναι απλά θέμα βαθμονόμησης για να εντοπίσει το κινητό πότε πέφτει.

Ωστόσο, να πούμε ότι πρόκειται απλά για πατέντα που δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί ποτέ από την Apple. H πατέντα θα ήταν πράγματι χρήσιμη, αλλά τα tabs περιμετρικά της οθόνης, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Πηγή: Techblog

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.