Καταψηφίζω, η νέα καινοτομία του Facebook

Καταψηφίζω, η νέα καινοτομία του FacebookΚαταψηφίζω, η νέα καινοτομία του Facebook. Όντα ακούμε την λέξη Facebook το μυαλό μας στα ‘Like’, και όχι άδικα. Αυτό συμβαίνει επειδή και η αίτια που έγινε το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ήταν τα ‘Like’. Μα από τι φαίνεται η Facebook σκαρώνει να φέρει μια αλλαγή.

Καταψηφίζω, η νέα καινοτομία του Facebook

Μια μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως έχει στα σκαριά το Facebook, καθώς οι χρήστες του ανά τον κόσμο παρατήρησαν μια νέα επιλογή. Αυτοί παρατήρησαν να τους εμφανίζεται κάτω από διάφορες αναρτήσεις.

Πρόκειται για το ‘Downvote’ ή ‘δεν μου αρέσει’. Αυτό μπορούμε να το λέμε είναι σαν το αντίθετο του πασίγνωστου και δημοφιλέστατου ‘Like’, δηλαδή του μου αρέσει.

Στην πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται με ‘Dislike’, αλλά δεν είναι ακριβός έτσι. Το ‘Downvoteστα ελληνικά μεταφράζεται «καταψηφίζω». Κάποιοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου είδαν να εμφανίζεται αυτή η επιλογή αυτή δίπλα από το ‘Like’ και το ‘Reply’, την «απάντηση».

Πολλοί ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι η επιλογή μοιάζει με τη μορφή του Reddit, ενώ ο συνιδρυτής του, ο κ. Alexis Ohanian Sr., έγραψε σε ένα tweet: «Μακάρι να το είχα κατοχυρώσει μαζί με το ‘upvote’ όταν το σκέφτηκα»!

Εδώ και πολύ καιρό συζητείται το ενδεχόμενο να προστεθεί μια τέτοια επιλογή «αποδοκιμασίας» για τους χρήστες της η Facebook. Όμως το έχει αποφύγει, προφανώς γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης δεν είναι εύκολο ούτε να υπολογιστούν, ούτε και να περιοριστούν.

Ήδη πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν πως η κίνηση αυτή θα έχει «άδοξο τέλος», πολύ σύντομα. Πια είναι η γνώμη σας για αυτό το πρόσθετο της Facebook;

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of