Σμαρτφον με μονο 20 δολαρια

Σμαρτφον με μονο 20 δολαριαΣμάρτφον με μόνο 20 δολάρια; Αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας ARM. Η βρετανική εταιρεία ARM στην Tech Day 2014 (Ημέρα της Τεχνολογίας 2014) στην Ώστιν, ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές θα έχουν στη διαθέσει τους να αγοράζουν ένα σμάρτφον με μόνο 20 δολάρια δηλαδή μόνο 14.37 ευρό. Σε κάποιες γωνίες του κόσμου ακόμη και ένα σμάρτφον όπως είναι το ZTE Open είναι πολύ ακριβός. Και για το λόγο αυτό η ARM προσπαθεί ότι και η πιο φτωχή οικογένεια να έχει τουλάχιστον ένα σμάρτφον.

Πολλές διαφορετικές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να βγάλουν ένα οικονομικό σμάρτφον ώστε οι άνθρωποι να πλοηγούν στο διαδίκτυο. Αν και ο σκοπός ακούγετε καλός, πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε πολλές οικογένειες και τα 20 δολάρια δεν είναι λίγα. Πάντως είναι αξιέπαινες η προσπάθειες της κάθε εταιρεία που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και εδώ αναφέρουμε την Firefox με το σμάρτφον της μόνο 25 δολάρια και η Nokia με το Nokia 105 που κοστίζει 20 δολάρια αλλά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα χαρακτηριστικά του σμάρτφον με μόνο 20 δολάρια:

Βέβαια δεν μπορούμε να το λέμε με σιγουριά τι χαρακτηριστικά θα έχει το φθηνότερο σμάρτφον άλλα η επίσημη πηγές λένε ότι θα διαθέτη επεξεργαστή μονοπύρηνο και πολύ πιθανότατα ο επεξεργαστής θα είναι Cortex A5 και σίγουρα σαν το πιο οικονομικό μοντέλο που είναι θα τρέχει AndroidOS. Όσο άφορα την RAM με την επεξεργαστή μονοπύρηνο που έχει δεν θα χρειαστεί παραπάνω από μερικά εκατοντάδες megabit.

Και η εταιρεία ARM προβλέπει ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα κι όχι μερικά από μερική χρόνια αλλά μόνο μετά από μερικές μήνες. Η εταιρεία δήλωσε ότι το σμάρτφον που θα κοστίζει μόνο 20 δολάρια θα βγει στην αγορά στο τέλους του έτους. Και να ‘μαστε λίγη λογικοί με αυτή τη τιμή να μη περιμένουμε να έχει και 4G δίκτυο, πάντως προς το παρόν αυτό το κινητό θα προσφέρει το 2.5G/EDGE δίκτυο. Δεν ξέρουμε και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει και στην χώρα αυτός ο σμάρτφον που θα κοστίζει μόνο 20 δολάρια. /greek-nea.com

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.