Τα MAC έσπασαν ρεκόρ μόλυνση για το 2015!

Τα MAC έσπασαν ρεκόρ μόλυνση για το 2015!
Τα MAC έσπασαν ρεκόρ μόλυνση για το 2015!

Τα MAC έσπασαν ρεκόρ μόλυνση για το 2015! Οι Mac υπολογιστές παραδοσιακά θεωρούνται ότι έχουν λιγότερα προβλήματα από malware/ιούς σε σύγκριση με τα Windows. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η πλατφόρμα OS X της Apple, είναι άτρωτη, αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός ιών ή malware που στοχοποιούν τους Mac υπολογιστές. Τελικά όμως, όσο πιο δημοφιλείς γίνονται οι υπολογιστές της Apple, το ίδιο γίνεται και με τo malware.

Τα MAC έσπασαν ρεκόρ μόλυνση για το 2015!

Σύμφωνα με report της BleepingComputer, που βασίστηκε σε στοιχεία των Bit9 και Carbon Black, μέσα στο 2015 το Mac malware, έσπασε κάθε ρεκόρ. Για παράδειγμα, την περίοδο 2010-2014 υπήρχαν περίπου 180 περιπτώσεις όπου ανακαλύφθηκε κακόβουλο λογισμικό για Mac. Αντιθέτως, μόνο το 2015 ο αριθμός ανέβηκε στο 948, και δεν έχει τελειώσει η χρονιά.

os-x-malware-growthΗ αύξηση είναι σίγουρα τεράστια, αλλά σύμφωνα με αναλυτή της Securiosis, ο αριθμός δεν είναι ανησυχητικός. Για την ακρίβεια επισημαίνει ότι «αν πάρουμε όλο το κακόβουλο λογισμικό που έχουμε δει σε Mac, είναι λιγότερο από το Windows malware που θα δούμε σε μια ώρα».

Τέλος, να επισημάνουμε ότι δεν θεωρείται το ίδιο επικίνδυνο όλο το κακόβουλο λογισμικό που ανακαλύφθηκε. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι το malware που στοχοποιεί τα Mac της Apple, ακολουθεί ανοδική πορεία και η ίδια θα πρέπει να το λάβει υπόψη για τα μελλοντικά OS X builds.

Πηγή: Techblog

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.