Το καλύτερο τάμπλετ της Apple!

Το καλύτερο τάμπλετ της Apple! Το καλύτερο τάμπλετ της Apple! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε η γνωστή αναλυτική εταιρεία Localytics έδειξε ότι το iPad 2 είναι το καλύτερο τάμπλετ της Apple. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο επειδή το iPad έχει κυκλοφορήσει το 2011. Μα η έρευνα έδηξε ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν πιο πολύ το iPad2.

Το καλύτερο τάμπλετ της Apple!

Η έρευνα βασίστηκε στις αγορές αυτόν τον Οκτώβριο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα iPad 2 ήταν στην κορυφή της λίστας. Αυτό που το κάνει ενδιαφέρον όπως είπαμε είναι ο γεγονός ότι μιλάμε για ένα τάμπλετ που 2011, το iPad 2 έχει οθόνη 9.7 ιντσών με ανάλυση οθόνης 1024×768, επεξεργαστή διπύρηνο στα 1GHz, και μνήμη RAM μόνο 512. Χαρακτηρίστηκα που είναι για γέλια στις ημέρες μας.

Η έρευνα έγινε βάσει στοιχείων που συλλέχθηκαν από 50 εκατομμύρια iPad, με το iPad 2 να καταλαμβάνει το 20% των ενεργών iPad, με το iPad mini να έρχεται δεύτερο με 18% ενώ το iPad Air τρίτο με 17%. Πολλά τα «γιατί;» και ενώ η λογική λέει πως κάθε τι πιο δυνατό θα αγαπηθεί περισσότερο από τους χρήστες, το iPad 2 δείχνει πως εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η Apple.

Apple ipad models low early adoption Τα πιο πρόσφατα iPad Air 2 και iPad mini 4 καταλαμβάνουν μόλις το 9% και 0.3% αντίστοιχα, ενώ το πρώτο iPad που κυκλοφόρησε το 2010 κατέχει το 3% του μεριδίου αγοράς, με τα μηνύματα που στέλνονται προς την Apple να είναι πολλαπλά. Μια εξήγηση θα μπορούσε να ήταν το γεγονός ότι τα iPad κατά καιρούς έχουν πωληθεί σε τιμές εκπτώσεων ανά τον πλανήτη, κάνοντάς τα πιο προσιτά στο αγοραστικό κοινό, το οποίο τις περισσότερες φορές ζητάει ένα tablet με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, να κάνει βασικές λειτουργίες που θα έκανε σε ένα φορητό υπολογιστή, χωρίς να είναι δύσκολο να το μεταφέρουν.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η αγορά ενός iPad, και οποιουδήποτε άλλου tablet, δε χρειάζεται κάποιο δεσμευτικό συμβόλαιο με πάροχο κινητής τηλεφωνίας, επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, και έτσι οι χρήστες δε μπαίνουν στη διαδικασία πώλησης/ανταλλαγής αφού αυτό που ήδη έχουν στην κατοχή τους, κάνει αυτά που επιθυμούν.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το ότι υπάρχει μειωμένη τάση υιοθέτησης των νέων iPad, σχετικά με τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους, η οποία συνεχώς μειώνεται από το 2012, και φανερώνει την κρίση στην αγορά των τάμπλετ γενικά μιας και πρόσφατα σύμφωνα με μια στατιστική έδειξε ότι το τρίτο τρίμηνο το 2015 υπάρχει πτώση στις παραγγελίες των τάμπλετ κατά 12%.

Η αγορά των iPad δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της. Και τελευταία τα iPad έχουν το 0.2% της αγοράς των τάμπλετ της Apple που υπάρχουν ενεργά αυτή τη στιγμή και ίσως αυτό δείχνει ότι υπάρχει κορεσμός στην αγορά αλλά και τα σμάρφον που έρχονται όλο και με πιομεγάλες οθόνες τα οποία εύκολα μπορούν να θεωρηθούν σαν μίνι-τάμπλετ ή όπως ονομάζονται άλλοις φάμπλετ.

 

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of