Εφαρμογές του Facebook: Πόσο ασφαλές είναι;

Facebook AppsΕφαρμογές του Facebook: Πόσο ασφαλές είναι; Μάθετε τους  κίνδυνους πριν  να συνδεθείτε στο Facebook μέσω μιας εφαρμογής ή μίας ιστοσελίδας. Αν σας έχει συμβεί όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα να  σας ζητάνε να συνδεθείτε από το  λογαριασμό σας του Facebook είτε για να διαβάσετε το περιεχόμενο είτε για κάποιο άλλο λόγο.  Μα το ερώτημα είναι: Είναι κακό ή επικίνδυνο νασυνδεθείτε στο λογαριασμό του Facebook σας από μια ιστοσελίδα ή μέσο μιας εφαρμογής;

Η αλήθεια είναι ΝΑΙ. Η επιλογή για να συνδεθείτε στο λογαριασμό του Facebook σας μέσο  Facebook Connect σε μια ιστοσελίδα ή με μια εφαρμογή ακούγεται πολύ αθώα. Ο λόγος που εσείς  μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, είναι για να μοιραστείτε το περιεχόμενο στο Facebook από μία εφαρμογή ή για να αφήσετε ένα σχόλιο σε μια ιστοσελίδα ή για να συνδεθείτε με το Facebook λογαριασμό σας χωρείς να ανοίξετε άλλο tab για περισσότερη ευκολία.

Δυστυχώς, το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι  δεν γνωρίζουν ένα πολύ σημαντικό σημείο όταν πατούν την επιλογή Facebook Connect τι  δικαιώματα αποκτά η κάθε Facebook εφαρμογή στο λογαριασμό τους. Άλλες φορές αυτά είναι σημαντικά, άλλες φορές ασήμαντα.

Το site MyPermissions.com εξέτασε 10 εκατομμύρια εφαρμογές οι οποίες συνδέονται με το Facebook και ανακάλυψε τα εξής πολύ σημαντικά στοιχεία:

Οι 5.7 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα πρόσβασης στις φωτογραφίες, στα βίντεο και στα αρχεία του χρήστη.
Οι 3.5 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δημοσιεύουν περιεχόμενο με το όνομα του χρήστη.
Οι 50.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να βλέπουν τα εισερχόμενα μηνύματα των χρηστών.
Οι 900.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να επισκέπτονται το προφίλ του χρήστη ακόμη κι όταν ο ίδιος δε χρησιμοποιούσε την εφαρμογή.
Οι 60.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα προβολής των check in (τοποθεσιών) των χρηστών.
Όλες οι εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δουν το πλαίσιο About (τις βασικές πληροφορίες) των χρηστών.

Για αυτό πριν να πατήσετε το κουμπί Facebook Connect σκεφτείτε το, θα είναι καλυτέρα να μην το διαβάσετε ή το δείτε καν την ιστοσελίδα αυτή παρά να έχουν η άλλοι το δικαίωμα στο Facebook λογαριασμό σας. Εκτός αν θέλετε να διευκολύνετε τη δουλειά μυστικών υπηρεσιών ή άλλων που κάνουν κατάχρηση έχοντας πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of