Ελληνικο πληκτρολογιο για τυφλους χωρις λαθη για Android

Ελληνικο πληκτρολογιο για τυφλους χωρις λαθη για AndroidΤο Flesky, μία εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στο iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν σωστά στα τυφλά -αλλά και σε τυφλούς-, μεταφέρθηκε και στηνπλατφόρμα του Android. Η σημαντικότερη εξέλιξη που μας επιφύλαξαν οι δημιουργοί του, τρεις Έλληνες που συναντήθηκαν στα ξένα, ήταν η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η δυνατότητα πληκτρολόγησης ελληνικών με το τυφλό σύστημα σε οθόνες αφής συσκευών με Android διανύει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας (beta) και η ομάδα της Syntellia μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στις δοκιμές με εποικοδομητικά σχόλια!

Ελληνικο πληκτρολογιο για τυφλους χωρις λαθη για Android

 

Όπως μας έχει μεταφέρει ένας από τους δημιουργούς του Fleksy, ο Ιωάννης Βερδελής, η λογική πίσω από το «Fλ» είναι ότι κάθε λέξη έχει ένα μοτίβο που σχηματίζεται από τις κινήσεις που κάνουμε όταν προσπαθούμε να την γράψουμε σε ένα πληκτρολόγιο με την επικρατούσα διάταξη QWERTY. Αποκρυπτογραφώντας τι προσπαθούσαμε να γράψουμε στην οθόνη αφής, καθώς τα χοντρά μας δάκτυλα, η μικρή μας οθόνη, η βιασύνη ή τα απρόοπτα περπατώντας στον δρόμο μας οδήγησαν σε λάθη, το Fλeksy συμβουλεύεται το ευρετήριο αναζητώντας λέξεις της γλώσσας με το ίδιο μοτίβο. Αυτή η μέθοδος αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα, εάν κρίνει κανείς από την αποδοχή που έχει το app σε συσκευές iOS.

Εγκαθιστώντας το Fleksy 1.2.3 από το Google Play, και μετά ένα σύντομο και κατατοπιστικό tutorial, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε να πληκτρολογούμε στα τυφλά στα ελληνικά με το άνετο, καθότι μεγαλύτερο, πληκτρολόγιο του Fleksy. Γράφουμε SMS, αναρτήσεις στο Facebook, tweet και e-mail στο Gmail πολύ πιο γρήγορα, όχι μόνο επειδή μεγάλωσε το πληκτρολόγιο. Τα λάθη και οι προτεινόμενες λέξεις που εισάγονται αυτόματα είναι σπανιότερα εσφαλμένες και οι διορθώσεις δεν απαιτούν παρά ένα σύρσιμο του δακτύλου προς τα αριστερά για να προσπαθήσουμε ξανά. Φαίνεται όμως ότι το Fleksy, αν και σε beta, τα πάει καλά και με την ελληνική γλώσσα, κι εμείς μεταφέραμε ήδη τις πρώτες μας παρατηρήσεις στους δημιουργούς.

Κατεβάστε το Fleksy στο Android σας και θα συναντηθούμε στο παιχνίδι ταχύτητας πληκτρολόγησης (Speed game) που εμπεριέχεται στην εφαρμογή!

[vimeo video_id=»75453371″ width=»400″ height=»300″ title=»Yes» byline=»Yes» portrait=»Yes» autoplay=»No» loop=»No» color=»00adef»]

 

πηγή: in.gr

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Luka
Admin

Visitor Rating: 5 Stars