AppSmartPhoneΝέα

Google maps με ταχύμετρο και όρια ταχύτητας και στα iPhone

Google maps με ταχύμετρο και όρια ταχύτητας και στα iPhone

Google maps με ταχύμετρο και όρια ταχύτητας και στα iPhone. Περίπου πέντε χρόνια με από την εμφάνισή τους στο Android η Google ενσωματώνει αυτές τις λειτουργίες και στο iOS και CarPlay. Με αυτές τις επιλογές οι χρήστες θα μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας ενώ κινούνται στους δρόμους.

Google maps με ταχύμετρο και όρια ταχύτητας και στα iPhone

Η Google έχει αρχίσει να ενσωμάτωση ταχύμετρο και όρια ταχύτητας για χρήστες iPhone παγκοσμίως. Όταν ξεκινά κανείς πλοήγηση μέσω της εφαρμογής Google Maps, εμφανίζεται η ταχύτητα του οχήματος σε μίλια ή χιλιόμετρα, ανάλογα με την προεπιλογή του. Στην αρχή αυτές οι νέες λειτουργίες εμφανίστηκαν στην Ινδία. Πλέον, η Google επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα καταστούν διαθέσιμες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πως ενεργοποιούμε το ταχύμετρο και όρια ταχύτητας

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ταχογράφο και τα όρια ταχύτητας πατώντας την εικόνα του προφίλ σας στην εφαρμογή Google Maps στο iPhone σας και πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Πλοήγηση > κάτω στις επιλογές Προβολή χάρτη ενεργοποιώντας Εμφάνιση ορίων ταχύτητας και Εμφάνιση ταχύμετρο . Μόλις ενεργοποιηθεί, η λειτουργία ορίων ταχύτητας θα αλλάξει τα χρώματα στην ένδειξη ταχύτητας για να σας ωθήσει να οδηγείτε εντός του ορίου ταχύτητας που έχει οριστεί στην περιοχή σας. Από τη στιγμή που ενεργοποιούνται, η ένδειξη των ορίων ταχύτητας θα αλλάζει χρώμα ώστε να ενθαρρύνει τους χρήστες να κινούνται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί στην εκάστοτε περιοχή.

Στη σχετική σελίδα υποστήριξης, η Google αναφέρει ότι ο ταχογράφος εμφανίζει την ταχύτητα του οχήματος “ενημερωτικά και μόνο”. Σκόπιμο είναι να βασίζεται κανείς στον ταχογράφο του οχήματός του, ώστε να επιβεβαιώνει την πραγματική ταχύτητα με την οποία κινείται.

Η Google διέθεσε τη λειτουργία του ταχύμετρο και των ορίων ταχύτητας για συσκευές Android το 2019. Το Μάιο του ίδιου χρόνου, οι λειτουργίες διατέθηκαν σε περισσότερες από 40 χώρες, μετά τη δοκιμαστική διάθεσή τους σε επιλεγμένες αγορές.  Τώρα οι χριστές των iPhone έχουν ένα παραπάνω λόγο για να χρησιμοποιούν Google maps.

Google News
Ακολουθήστε το Greek-Nea.Com και στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Greek Nea στη λίστα σας https://Greek-Nea.Com/feed/.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button