Το καινούριο κύριο χαρακτηριστικό που θα φέρει η Google στην νέα έκδοση του Chrome

Το καινούριο κύριο χαρακτηριστικό που θα φέρει η Google στην νέα έκδοση του ChromeΤο καινούριο κύριο χαρακτηριστικό που θα φέρει η Google στην νέα έκδοση του Chrome. Αυτό το μήνα, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome μπορεί να σας κάνει λίγο νευρικούς σε απευθείας σύνδεση. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι είναι ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, όχι ένα σφάλμα. Η Google θα φέρει μερικές αλλαγές στην νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Το καινούριο κύριο χαρακτηριστικό που θα φέρει η Google στην νέα έκδοση του Chrome

Δυστυχώς, τα άλλα προγράμματα περιήγησης δεν είναι τόσο ενεργά όσον αφορά την ασφάλεια του συνδέσμου σε κάποιο ιστότοπο, ακόμα και αν τα προστατεύουν καλύτερα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ειδοποίηση Snooping

Η επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google (GOOG, GOOGL) θα έρθει στις 17 Οκτωβρίου για Mac / Windows / Linux. Η ενημέρωση για το Chrome OS έρχεται μια εβδομάδα αργότερα. Όταν θα συμβεί αυτό, θα δείτε μια προειδοποίηση «Ασφαλής» στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης σε δύο κοινά σενάρια.

Το πρώτο θα συμβεί όταν αρχίσετε να εισάγετε οποιαδήποτε δεδομένα σε έναν ιστότοπο που δεν κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανακατεύει τα δεδομένα που διακινούνται μεταξύ του και του προγράμματος περιήγησης, αφήνοντας τους εξωτερικούς χρήστες ελεύθερους να δουν ό, τι κάνετε.

Αυτό επεκτείνει μια προστασία που προστέθηκε από την Google τον Ιανουάριο, η οποία έριξε τη σημαία «Δεν έχει ασφαλιστεί» σε σελίδες που δέχθηκαν κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών χωρίς κρυπτογράφηση. Τώρα, πληκτρολογώντας οτιδήποτε θα αυξήσει τα χτυπήματα του Chrome.

Το Chrome, το οποίο κατέχει μερίδιο 54,89% στην παγκόσμια χρήση περιηγητών τον Αύγουστο, σύμφωνα με το StatCounter, θα σας ειδοποιήσει επίσης αν ενεργοποιήσετε τον τρόπο ανώνυμης περιήγησης και αν επισκεφθείτε έναν μη κρυπτογραφημένο ιστότοπο.

Οι μελλοντικές εκδόσεις θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές και θα εμφανίσουν την ίδια προειδοποίηση για κάθε τοποθεσία που δεν διαθέτει κρυπτογράφηση – αλλά σε μια σκιά κόκκινου χρώματος που προσοχή.

Συντομευμένη ευαισθητοποίηση

Οι τεχνικοί μπόρεσαν να λένε ότι ένας ιστότοπος κρυπτογραφεί μια σύνδεση αναζητώντας ένα εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης μαζί με ένα πρόθεμα «https» σε μια διεύθυνση ενός ιστότοπου αντί για το συνηθισμένο «http». Άλλα οι μη προγραμματιστές, ωστόσο, έχουν αγωνιστεί με την έννοια.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από το ερευνητικό κέντρο Pew, διαπίστωσε ότι μόνο το 33% των Αμερικανών γνώριζε τι σημαίνει «https» σε μια διεύθυνση ιστότοπου.

Κάνοντας έκκληση για την συνέπεια της έλλειψης κρυπτογράφησης αντί να ζητά από τους χρήστες να γνωρίζουν την «κρυπτογραφική» φρασεολογία, η Google πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της κατανόησης των εννοιών από τους ανθρώπους.

Δείτε πώς το Chrome του Google θα εμφανίσει ειδοποιήσεις ασφαλείας.

Δείτε πώς το Chrome του Google θα εμφανίσει ειδοποιήσεις ασφαλείας.

Οι ανταγωνιστές του Chrome, εν τω μεταξύ, παραμένουν πολύ λιγότερο αγωνιστικοί για την επισήμανση των μη κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Το Safari (AAPL) Safari, το δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης, δεν προσφέρει ειδοποιήσεις σχετικά με τις μη κρυπτογραφημένες συνδέσεις και έχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε παλαιότερες μεθόδους κρυπτογράφησης. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιήγησης σταμάτησε να υποστηρίζει μια ξεπερασμένη μορφή κρυπτογράφησης του ιστότοπου που ονομάζεται «SHA-1» νωρίτερα αυτό το έτος. Αυτό; Περίπου δύο χρόνια μετά την προειδοποίηση των χρηστών από την Google.

Πάντως δεν μπορούμε να λέμε ότι η Apple δεν ανησυχεί για την προστασία της ιδιωτικής του χρήστη. Το Safari 11, μέρος της νέας έκδοσης του MacOS High Sierra και διατίθεται ως ξεχωριστό στοιχείο λήψης για μερικές παλαιότερες εκδόσεις, ενσωματώνει μια λειτουργία «Intelligent Tracking Protection» που εμποδίζει πολλούς διαφημιζόμενους να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας σε διαφορετικούς ιστότοπους. Και η Microsoft (MSFT) ακολουθεί επίσης το Chrome σε αυτή την πτυχή και δεν έβγαλε υποστήριξη SHA-1 στην νέα αναβάθμιση στην άνοιξη.

Μια άμυνα όλο και περισσότερο κοινό

Ευτυχώς, οι προειδοποιήσεις της Google καθίστανται όλο και λιγότερο απαραίτητες καθώς περισσότεροι ιστότοποι υιοθετούν κρυπτογράφηση, όπως είναι και το Greek Nea. Αυτό που ήταν κάποτε μια σπάνια μορφή ασφάλειας έχει γίνει ένα κύριο συστατικό.

Τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι από τις 23 Σεπτεμβρίου το 63% των σελίδων που φορτώθηκαν στην έκδοση των Windows για το Chrome ήρθε κρυπτογραφημένο, ενώ το 74% των σελίδων που φορτώθηκαν στο Chrome for Mac έφτασε κρυπτογραφημένο. Περίπου δυόμισι χρόνια πριν, οι μετοχές αυτές ήταν 39% και 43%.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox δείχνουν ότι η κρυπτογράφηση αυξάνεται από το 38% των σελίδων τον Οκτώβριο του 2015 σε 61% στις 27 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να πιστέψετε τόσο την πίεση από τους ειδικούς ασφαλείας όσο και τις προσπάθειες για να κάνετε την κρυπτογράφηση πιο εύκολη και δωρεάν. Μόνο μία πρωτοβουλία από την Llet’s Encrypt, εξέδωσε τον 100 εκατομμύριο πιστοποιητικό κρυπτογράφησης τον Ιούνιο.

Αυτό σημαίνει πολλά, ειδικά επειδή η δημοκρατική πλειοψηφία στο Κογκρέσο έχει δείξει ότι δεν θέλει να εμποδίσει τους παρόχους διαδικτύου να παρακολουθούν τις συνήθειες περιήγησης των πελατών τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι το «https» σημαίνει «ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου» γνωρίζουν ότι μπορούν να νικήσουν αυτό το είδος ελέγχου χρησιμοποιώντας εφαρμογές «εικονικής ιδιωτικής δικτύωσης«, αλλά η κρυπτογράφηση του ιστότοπου είναι ασφάλεια για όλους.

Δεν προσφέρει προστασία τόσο πλήρεις όσο οι VPN – ο πάροχος Διαδικτύου και άλλα άτομα στο ίδιο δίκτυο εξακολουθούν να βλέπουν τα ονόματα τομέα που επισκέπτεστε – αλλά τα δεδομένα που προκύπτουν είναι λιγότερο χρήσιμα για έναν εισβολέα ή έναν διαφημιζόμενο από αυτό που θα μπορούσαν να πάρουν snooping σε μια απροστάτευτη σύνδεση.

http://Greek-Nea.Com

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.