Πώς ακριβώς λειτουργεί το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων ;

Πώς ακριβώς λειτουργεί το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων

Αντί να προχωρήσω σε λεπτομέρειες που θα σας μπερδέψουν, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη, υψηλού επιπέδου κατανόηση των βασικών στοιχείων πίσω από το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Το διατηρώ εξαιρετικά απλό, έτσι ώστε να καταστεί εύκολο να κατανοηθεί!

Ας χρησιμοποιήσουμε την αναλογία ότι η μνήμη του τηλεφώνου σας είναι ένα βιβλίο και τα μπλοκ της μνήμης του τηλεφώνου είναι οι σελίδες του βιβλίου.
Φυσικά, τα δεδομένα σας θα είναι το κείμενο που περιέχεται στις σελίδες του βιβλίου.

Τώρα θεωρήστε μια σημαία – 0 ή 1. 1. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα έχει καταλάβει κάποιο χρήσιμο κείμενο. ενώ το 0 δείχνει ότι η σελίδα του βιβλίου είναι κενή ή το κείμενο σε αυτό είναι άχρηστο. Έχει νόημα, έτσι;

Πρώτον, ας καταλάβουμε τι συμβαίνει όταν διαγράφετε ένα αρχείο. Μήπως εξαφανίζεται;

Η απάντηση είναι όχι. Αυτό που συνέβη ήταν ότι οι σελίδες του βιβλίου που περιέχουν τα δεδομένα επισημαίνονται πλέον με ένα «0», ορίζοντας έτσι τον χώρο που χρησιμοποιεί το αρχείο ως διαθέσιμο για μελλοντική χρήση όταν χρειάζεται. Το αρχείο δεν διαγράφεται ποτέ, δεν είναι πλέον πλέον «προσιτό».

Τα διαγραμμένα δεδομένα εξακολουθούν να βρίσκονται στη μνήμη του τηλεφώνου σας, αλλά έχετε δηλώσει ότι δεν τα χρειάζεστε, αφού τα διαγράψατε. Με την πάροδο του χρόνου, τα δεδομένα σε αυτό το χώρο μπορούν να αντικατασταθούν από νέα δεδομένα και έτσι να διακυβεύεται το πρωτότυπο αρχείο που έχετε διαγράψει.

Τώρα λοιπόν, πώς λειτουργεί το λογισμικό αποκατάστασης;
Με απλά λόγια, το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων καθαρίζει τη μνήμη του τηλεφώνου για να αναζητήσει τις σελίδες που σημειώνονται με 0 και να εντοπίσει τυχόν ανακτήσιμα δεδομένα, να τα συνδυάσει και να τα παραδώσει σε μορφή που μπορεί να αποθηκευτεί.

Ενώ τα διαγραμμένα αρχεία είναι απροσπέλαστα και κινδυνεύουν να αντικατασταθούν, μπορούν συχνά να ανακτηθούν με επαγγελματικά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων. Πολλές φορές χρειάζεται η εμπειρία ειδικών τεχνικών για ανάκτηση δεδομένων.

Κανένα λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων δεν είναι τέλειο. Εάν τα δεδομένα έχουν μερικώς αντικατασταθεί ή αλλοιωθεί, οι πιθανότητες οποιασδήποτε χρησιμοποιήσιμης ανάκτησης είναι χαμηλές, ακόμη και με το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης. Αν δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διαγράψατε το αρχείο, οι πιθανότητες πλήρους ανάκτησης είναι πολύ καλές!

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

George Chatzitheodosiou

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of