Το EdX, νέα εφαρμογή για αυτόματη διορθώσει και βαθμολογήσει

edx_logo_finalΉρθε επιτελούς η στιγμή και για τους καθηγητές να δουν λίγη φως. Για τι το λέμε αυτό; Επειδή τώρα θα έχουν λιγότερη δουλειά χάρη στη τεχνολογία. Τώρα πλέον η εφαρμογή EdX, ένα νέο λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναλαμβάνει να διορθώσει και να βαθμολογήσει μόνο του τα online διαγωνίσματα των σπουδαστών. Μάλιστα η αυτόματη διόρθωση περιλαμβάνει και το απαιτητικό μάθημα της συγγραφής δοκιμίου – έκθεσης για κάποιο θέμα.

Το EdX, νέα εφαρμογή για αυτόματη διορθώσει και βαθμολογήσει

Η πλατφόρμα EdX είναι μια εφαρμογή μη κερδοσκοπική, που δημιούργησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard University, MIT (Massachusetts Institute of Technology) και University of California, Berkeley για να προσφέρουν online μαθήματα μέσω του διαδικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, μόλις έθεσε σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα, που απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο του διδακτικού προσωπικού.

Το συγκεκριμένο λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης θα διατεθεί σύντομα στο ίντερνετ, σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει, και θα διατίθεται δωρεάν.

Σύμφωνα με τους New York Times, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά τα οποία μπορεί να είναι εκτός από σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, και δοκίμια έκθεσης.


Πλέον λοιπόν, αντί ο μαθητής να παραδώσει το τεστ στον καθηγητή του και να περιμένει ημέρες ακόμη και εβδομάδες για να δει τους βαθμούς του, χάρη στο νέο πρόγραμμα, μόλις ο σπουδαστής στείλει ηλεκτρονικά το τεστ μέσω του διαδίκτυο, αμέσως θα μπορεί να μαθαίνει τη βαθμολογίας του, καθώς το γραπτό αξιολογείται χωρίς χρονοτριβή.

Please follow and like us:
Tablet PCs


Ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο για ασφάλεια;

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • Google+
  https://greek-nea.com/to-edx-nea-efarmogi-gia-aftomati-diorthosi-ke-vathmologisi.html">
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram