Το Facebook αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών

Σταμάτα να με ακολουθείς
Σταμάτα να με ακολουθείς

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά στην αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών, σύμφωνα με το BBC. Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών, δεδομένων και φωτογραφιών που «ανεβάζουν» στο Διαδίκτυο. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα που «ανεβάζουν» στο Διαδίκτυο οι χρήστες, καθώς και νέους τρόπους απομάκρυνσης των «ετικετών» που προσδιορίζουν ποιος χρήστης απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία.

Το Facebook αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας που καταβάλλει, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα το περιεχόμενό τους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε έκπληξη στους χρήστες. Επιθυμούμε όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το περιεχόμενό τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας» τόνισε η Έριν Έγκαν, υπεύθυνη προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

Από την άλλη, ειδικοί επισημαίνουν ότι το ηλεκτρονικό «συμμάζεμα» του Facebook συνδέεται άμεσα με την επερχόμενη έκδοση μηχανής αναζήτησης από το κοινωνικό δίκτυο. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, γνωστοποίησε επισήμως την πρόθεση του δικτύου να δημιουργήσει μηχανή αναζήτησης.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της εταιρείας ερευνών Ovum Μαρκ Λιτλ, η συγκεκριμένη κίνηση έχει τεράστια εμπορική αξία για το Facebook, αλλά παράλληλα εγείρει σημαντικά ζητήματα σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο.

«Οργανώνοντας τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη, το Facebook θα δίνει τη δυνατότητα ευκολότερα σε κάποιον να τα εντοπίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιτλ και προσθέτει:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες πληροφορίες θα είναι προσβάσιμες από τη μηχανή αναζήτησης. Υποθέτω ότι το Facebook θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν εάν θέλουν να μοιραστούν ή όχι τα δεδομένα τους. Είναι ενδιαφέρον να δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα το κάνει».

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
FaceBook: Τέρμα οι λογαριασμοί με ψευδή στοιχεία Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] δίκτυο Facebook να τα ξεχάσετε όσα ξέρατε. Επειδή το Facebook νίκησε το δικαίωμα να ζητήσει από τους χρήστες του πραγματική […]

trackback

[…] δίκτυο Facebook να τα ξεχάσετε όσα ξέρατε. Επειδή το Facebook νίκησε το δικαίωμα να ζητήσει από τους χρήστες του πραγματική […]

error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.