Το Facebook απαιτεί την ταυτότητά σας!

facebook pasaportΤο Facebook απαιτεί την ταυτότητά σας! Άμα ζείτε την Γερμανία και θέλετε να ανοίξατε για κάποιο λόγο ένα λογαριασμό στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο Facebook να τα ξεχάσετε όσα ξέρατε. Επειδή το Facebook νίκησε το δικαίωμα να ζητήσει από τους χρήστες του πραγματική τους ταυτότητα.

Το Facebook απαιτεί την ταυτότητά σας!

Η γένεση αυτού του θέματος ήταν όταν η ΥΠΠΔ (Υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) του γερμανικού κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν απειλήσει με επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ και είχε δώσει εντολή στο κοινωνικό δίκτυο να μη ζητά τα πραγματικά στοιχεία από τους χρήστες κατά τη δημιουργίας λογαριασμός. Επίσης  και να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών όσων είχαν δώσει ψευδή στοιχεία.

Ενώ το Facebook το πήγε το θέμα στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε η Υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενδέχεται να κάνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι να σημειωθεί το ότι η δημιουργία λογαριασμοί με ψεύτικα στοιχεία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης συχνά κρύβει πολύ ύποπτα κίνητρα. Παντός αυτό δεν δικαιολογεί  καμία ιστοσελίδα κοινωνικού δικτύου να ζητήσει τα προσωπικά μας στοιχεία είτε είναι η αστυνομική μας ταυτότητα είτε διαβατήριο. Διότι δεν μπορεί κανείς να εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων  και την κατάχρηση που μπορεί να γίνει με αυτό.

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Προστατέψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας Recent comment authors

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] ή υφιστάμενος) εργοδότης σας να δει τι γράφετε στο Facebook. Τελι­κά, πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα που ανεβάζουμε […]