Ο άνθρωπος που ζει έξι χρονιά μέρα-νύχτα στο ιντερνέτ καφέ

Ο άνθρωπος που ζει έξι χρονιά μέρα-νύχτα στο ιντερνέτ καφέ
Ο άνθρωπος που ζει έξι χρονιά μέρα-νύχτα στο ιντερνέτ καφέ

Το όνομά του είναι Li Meng και ζει σε ένα Ίντερνετ καφέ για έξι χρόνια. Το «ζει», είναι κυριολεκτικό.
Η ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τους Times του Πεκίνου. Ο εν λόγω νεαρός περνά καθημερινά όλο του το χρόνο σε ένα ίντερνετ καφέ στην πόλη Changchun στα βορειοανατολικά της Κίνας, ενώ φεύγει μόνο για φαγητό και για να πάει στο μπάνιο. Τις περισσότερες φορές, τρώει στην καφετέρια.

 

 

Ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ προσπάθησε να μιλήσει στον Li, ωστόσο ο αμετανόητος gamer ήταν απρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση.
Το μόνο που κατάφερε να μάθει από τον Meng, ο οποίος για όλη τη διάρκεια της κουβέντας κοιτούσε την οθόνη, ήταν πως ισχυρίζεται ότι έχει ένα εισόδημα 2000 RMB (252 ευρώ) το μήνα, από τα οποία ξοδεύει τα 500 (63 ευρώ) για τη μηνιαία του συνδρομή στην καφετέρια.

Ο εθισμός του ξεκίνησε όταν ο Li αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο πριν έξι χρόνια. Ο ρεπόρτερ δήλωσε πως «το παιδί σίγουρα έχει πολύ καιρό να επισκεφτεί κομμωτή», ενώ ένας θαμώνας του Ίντερνετ καφέ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Li έρχεται τη νύχτα και κοιμάται στην καφετέρια τη μέρα. Κάποιες φορές βγαίνει έξω για να κάνει μπάνιο».


O ιδιοκτήτης του ίντερνετ καφέ, δήλωσε μάλιστα πως ο Li Meng δε μιλάει με κανέναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Δύο ψυχολόγοι προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, αλλά τους απώθησε βίαια», προσθέτει ο ίδιος.

Μέσα από αυτή την αληθινή ιστορία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κίνα θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα του εθισμού στο Διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα και γι αυτό το λόγο, όπως αναφέρει το businessinsider, το 2010 δημιουργήθηκε ένα ειδικό camp για παιδιά, όπου σκόπευε στην απεξάρτησή τους από τα παιχνίδια στο Διαδίκτυο.

Πηγή: perierga.gr

Please follow and like us:
ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error

Σας άρεσε; Σας παρακαλούμε μοιραστείτε και με τους άλλους.