Απάτη με το “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”!

Απάτη με το “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”!Στους περισσότερους χρήστες του Facebook αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι ποιοι βλέπουν το προφίλ τους στο Facebook. Και όπως λέει και το ρητό “η περιέργεια σκότωσε την γάτα”, και  από τη φαίνεται περιέργεια δεν έχουν μόνο οι γάτες αλλά και οι χρήστες του Facebook. Με βάση αυτό μερικοί απατεώνες  έχουν δημιουργήσει μερικές εφαρμογές ή ιστοσελίδες που δήθεν θα σας αποκαλύψουν, ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook.  

Απάτη με το “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”!

Και όπως αναφέραμε, αυτό είναι μια απατή γιατί κανείς, εκτός από την Facebook, δεν μπορεί να σας αποκαλύψει ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Facebook. Ξεκινώντας από αυτό εδώ στα Greek Nea θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια απάτη που έχει ξεκινήσει από το 2009, και δυστυχώς έχει ακόμα επιτυχία. Προσοχή! Αποφεύγετε κάθε μήνυμα «Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου», ή κάπως έτσι. Αυτό το μήνυμα δημοσιεύεται από την απατηλή εφαρμογή, αφού ο φίλος ή η φίλη σας «την πάτησε», σε μια προσπάθεια να μάθει ποιοι κρυφοκοιτάζουν το προφίλ τους.

Και εδώ σημειώνουμε ότι,  η παρουσία σας στο Facebook δεν μπορεί να είναι μυστική, γιατί επηρεάζεται σε κάθε ενημέρωση που κάνετε, είτε στα Like ή στα σχόλια. Ωστόσο όμως, όσοι σας ψάχνουν στο δίκτυο θα σας βρουν, π.χ. όσοι δοκιμάζουν την αναζήτηση με το ονοματεπώνυμό σας ή το e-mail που έχετε δηλώσει. Τότε θα δουν τη λίστα των φίλων σας και ότι άλλο έχετε αφήσει εκτεθειμένο δημόσια.  Μα επίσης αυτό δεν πάει να πει ότι θα αφήνετε ίχνους για να τους δουν οι τρίτοι όταν, ως φίλοι πια αποκτήσουν το δικαίωμα να σχολιάζουν ή να κάνουν Like.

Γιατί εκμεταλλεύονται την περιέργειά μας, για το  “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook”;

Με μια λέξη για τα συμφέροντά τους. Οι εφαρμογές που υπόσχονται να καταγράψουν τα χνάρια τους ενοχοποιούνται για την διάχυση μηνυμάτων spam. Όταν λάβετε το επίμαχο μηνυματάκι, νομίζοντας ότι προέρχεται από έναν αληθινό φίλο, συνήθως καλείστε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Με την εγκατάσταση πρέπει και να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της. Μα συνήθως βαριόμστε να διαβάσουμε ή δεν το κάνουμε γιατί «όλες οι εφαρμογές ζητούν τα ίδια», μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα για δημοσίευση από τις εφαρμογές στο Χρονολογικό σας.

Κάπως έτσι, οι φίλοι σας γρήγορα θα μάθουν ότι «εσείς ξέρετε ποιοι κοιτάνε το προφίλ σας στο Facebook». Και έτσι λοιπόν,  μπορεί να κάνουν το ίδιο και οι ίδιοι. Μόνο που, ο σκοπός της ύπαρξης τέτοιων εφαρμογών, δεν είναι μόνο μια στην κατηγορία Facebook Profile Viewer. Μέσον αυτών των  εφαρμογών εκμεταλλεύονται την περιέργειά μας για να αποφέρουν χρήματα σε κάποιους απατέονες. Εκείνοι  πληρώνονται για να σας οδηγήσουν σε άσκοπες δημοσκοπήσεις ή για την διασπορά ιών ή spam δημοσιεύοντας στην δική σας σελίδα παραπομπές σε μολυσμένες ιστοσελίδες.

Προσοχή! Εάν η εφαρμογή σας ζητά και αριθμό κινητού τηλεφώνου, τότε να μην προχωρήσετε άλλο υπάρχει κίνδυνος χρέωσης του λογαριασμού σας.

Λοιπόν, γίνεται ή δεν γίνεται να μαθαίνω ποιος επισκέπτεται το προφίλ μου στο Facebook;

Τι να κάνετε λοιπόν;

Εάν «την πατήσατε», διαγράψτε τα μηνύματα που άφησε η εφαρμογή στο χρονολόγιό σας. Αφαιρέστε τα δικαιώματα που παραχωρήσατε στην εφαρμογή και κάντε σχετική αναφορά στην υπηρεσία ή απλά καταργήστε την εφαρμογή από τις Ρυθμίσεις/Εφαρμογές./ Greek Nea

Tablet PCs


Ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο για ασφάλεια;

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz