Ο άνθρωπος εναντία του υπολογιστή!

Ο άνθρωπος εναντία του υπολογιστή! Λεπτομέρειες γύρω από έναν πρωτοφανή διαγωνισμό, όπου επτά πανίσχυροι υπολογιστές θα έρθουν αντιμέτωποι για να αναδειχτεί ο καλύτερος μη-άνθρωπος χάκερ δημοσιοποίησε η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο άνθρωπος εναντία του υπολογιστή!

Η αμερικανική ερευνητική υπηρεσία θεωρεί πως οι άνθρωποι είναι πολύ αργοί στον εντοπισμό και τη διόρθωση «bugs» ασφαλείας και για αυτό επιθυμεί τη δουλειά αυτή να αναλάβει «έξυπνο» λογισμικό. Στο Cyber Grand Challenge θα διαγωνιστούν επτά ομάδες, από πανεπιστήμια και τη βιομηχανία, με τα συστήματά τους να διαχειρίζονται μια πλατφόρμα λογισμικού που έχει αναπτυχθεί από τη DARPA ειδικά για τον διαγωνισμό.
Οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν πόντους βρίσκοντας και «ενεργοποιώντας» προβλήματα ασφαλείας στα λογισμικά των αντιπάλων, ενώ παράλληλα υπερασπίζονται το δικό τους.

Σύμφωνα με τον Μάικ Γουόκερ, program manager υπεύθυνο για το Cyber Grand Challenge, αυτή η προσέγγιση θα κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή. «Η κατανόηση και η αντίδραση σε άγνωστα προβλήματα είναι εντελώς χειροκίνηση διαδικασία σήμερα» είπε σε briefing την Τετάρτη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review.

«Θέλουμε να φτιάξουμε αυτόνομα συστήματα που θα μπορούν να εξάγουν δικά τους συμπεράσματα για τα προβλήματα και να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πότε πρέπει να κυκλοφορήσει ένα patch». Όταν ένας κακόβουλος χάκερ βρίσκει ένα πρόβλημα σε ένα κοινώς χρησιμοποιούμενο λογισμικό, συνήθως μπορεί να το χρησιμοποιεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αυτό διορθωθεί. Κατά τον Γουόκερ, σκοπός είναι να μειωθεί αυτός ο χρόνος σε λεπτά ή και δευτερόλεπτα.

Οι επτά ομάδες επελέγησαν το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά από μια πρώτη φάση και η καθεμία έλαβε 750.000 δολάρια και πρόσβαση σε έναν πανίσχυρο υπολογιστή 1.000 επεξεργαστικών πυρήνων και 16 ΤΒ μνήμης.
Την τελική αναμέτρηση, οι ομάδες θα δουν τα συστήματά τους να «μάχονται» μόνα τους εναντίον των ανταγωνιστών, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει 2 εκατ. δολάρια και θα προσκληθεί να αναμετρηθεί με ανθρώπους χάκερ στον ετήσιο catpure-the-flag διαγωνισμό της DEF-CON.

Πηγή: naftemporiki

ONLY $18.99 for i10 TWS Bluetooth 5.0 Earbuds with the coupon: TWSI10

Luka

Δημιουργός και διαχειριστής του Greek Nea

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of